İFTAR VAKTİ

– 1 kase az yağlı çorba
– 1-2 dilim ekmek
– Bir kase kadar suyu süzülmüş ana yemek
– 1 kase yoğurt
– Büyük bir tabak mevsim sebzelerinden yapılmış az yağlı salata

1 SAAT SONRA

– 5 tane çilek ve yarım muz
– 1 avuç fındık, badem ve ceviz
– 1 fincan yeşil çay

SAHUR VAKTİ

– 1 adet haşlanmış yumurta
– 1 küp beyaz peynir (30 gr.)

– 1 küp kaşar peyniri (25 gr.)
– 1 ince dilim tam buğday ekmeği (25 gr.)
– 1 tane kuru incir

– 1 su bardağı süt ya da kefir

Bu üçlüye dikkat!

Demirhindi, ülkemizde daha çok şerbetiyle tanınıyor, meyve olarak bilinmeyen bir lezzet. Susuzluğu kesmesi, ferahlık hissi yaratması, ateş düşürmesinin yanı sıra antioksidan ve kilo verdirici etkinliği en bilinen özellikleridir. Şerbeti de çok lezzetli ve enerji vericidir.

Özellikle ramazan ayında vücut enerjisinin korunmasında önerilen bir meyvedir. Hindistan cevizi ise tok tutma özelliğinden dolayı oruç tutarken tüketilmesi gereken besinlerdendir.

Diyetlerde ise ara öğün olarak kullanıldığında açlık hissini yok eder. İçeriğinde antioksidan bulunan şifa kaynağı taze zerdeçal ise çaylarda ve içeceklerde, tadını ve sosunun kıvamını daha iyi bir duruma getirmek için ise yemeklerde tüketilebilir.

Leziz sofraların adresi

Ramazan ayında iftar sofralarının keyfini çıkartmak için program yapmak isteyenler, Titanic Hotels'i mutlaka ziyaret etmeli. Fiyatları 69-89 arasında değişen zengin açık büfe veya set menü sofralarının keyfine varacağınız adreslerden biri olan mekanda, ister havuz başında, ister deniz manzaralı restoranlarda enfes lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.