Kremlere ve güzellik ürünlerinden başka cildinize neyin iyi geleceğini bilmiyor musunuz? Parlak ve göz alıcı bir cilde sahip olmak istiyorsanız kremler ve güzellik ürünlerinin yerine daha ucuz bir çözüm olan sağlıklı besinleri tüketin. Derlediğimiz besinleri düzenli tükettiğinizde cildinize doğal bir parlaklık kazandırırken cildinize de iyi bakmış olacaksınız.

1- Badem

Eğer sivilcelerle başınız dertte ise çözümünüz bademdir. Badem, E vitamini açısından zengin bir kuruyemiştir, bu özelliği neticesinde sivilcelerinize iyi gelirken cilt sağlığınıza da olumlu etkilerde bulunacaktır. Bademin bu özelliklerinin yanı sıra gözlere ve diabete de iyi geldiği ayrıca kollesterol seviyenizi kontrol ettiği bilinmektedir.

2- Soğan

Sülfürün cilde çok iyi geldiği kanıtlanmıştır. Hatta sülfür halk arasında ‘yüz germe besini’ olarak bilinmektedir. Sülfür, cildinizin direncinizi artırırken sarkmaları ve kırışıklıkları önlemektedir.

Soğanı cilt sağlığınız açısından önemli yapan şey de işte bu maddedir. Sülfür bakımından zengin olan soğanı düzenli tüketmeniz halinde cildinizin direnci artarken sarkma ve kırışıklık gibi durumların da önüne geçebileceksiniz. Ayrıca A, C ve E vitaminleri açısından zengin olan soğanın vücudunuz üzerinde antioksidan etkileri de bulunmaktadır.

3- Mango

Mangoda A vitamininin öncül maddesi beta-crotane ve A vitamini bulunmaktadır. Bu vitaminler cildinize gençlik ve ışıltı getirir. Düzenli olarak bir mango tüketmeniz durumunda vücudunuzdaki lekeler, siyah noktalar ve sivilceler azalacaktır.

4- Yağlı Balıklar

Balık yağı, egzama ve sedef hastalığı gibi hastalıklara iyi gelirken siyah noktalar, sivilceler, vücuttaki lekeler ve vücut direnci gibi konularda da sizi daha sağlıklı yapacaktır. Uzmanların özellikle tüketmenizi önerdiği yağ bakımından zengin balıklar ise uskumru, ringa, alabalık ve somon olarak sıralanmaktadır.

5- Su

Sağlıkla ilgili her listede olduğu gibi bu listemizde de su bulunmakta. Eğer kuru bir cilde sahip olmak istiyorsanız su içmeyi ihmal etmemeniz gerekmekte.

Uzmanlar cildinizin tipinin hormonlarınıza ve çeşitli genetik faktörlere göre oluştuğunu belirtirken su içmenin her cilde faydası olduğu görüşünde hemfikirler.  Su tüketmenin yanında kavun, karpuz ve portakal gibi su oranı olarak zengin besinleri tüketmenin de önemine dikkat çeken uzmanlar çoğu insan vücudunun ihtiyacı olan suyun yüzde 40’ını sulu gıdalardan aldığını belirtmekte. Bu noktaya vurgu yapan uzmanlar su içmenin yanında su açısından zengin gıdaları tüketmenin de aşırı önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Bu besinleri hayatınızın bir parçası yapmanız halinde her anlamda daha sağlıklı olmanızın yanı sıra cildinize de özen göstermiş olacaksınız.