Takvim'de yer alan habere göre yaz aylarına formda girmek için kalorisi düşük gıdaları tüketmek gerekiyor. Kısa sürede fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere ABD'li uzmanlar salatalık diyetini öneriyor. 14 günde 7 kilo verdiren salatalık diyetinin temelinde salata ile beslenme yatıyor.

Herhangi bir sağlık sorunu olmayanlara tavsiye edilen diyette tüketilmesine izin verilen gıdalar şöyle: Yarım kilo taze meyve, 3 dilim kepekli ekmek veya 2 adet haşlanmış patates, 2 tane haşlanmış yumurta veya 15 gram ızgara tavuk veya balık. Sıvı olarak da şekersiz çay, kahve. Salatalık ise sınırsız bir şekilde yenilebiliyor.

Öğle-akşam yemeği arasında tüketilmesi gereken içecek: 1 elma, bir avuç ıspanak, 1 salatalık, zencefil, badem ve cevizden oluşan malzeme ile hazırlanacak içecek ara öğünlerde vitamin değerini kaybetmeden tazeyken içilmesi gerekiyor. Elma ve ıspanak blenderdan geçirilir. Soyulup doğranmış salatalık ve taze zencefil ilave edilir. Daha sonra ezilmiş badem ve ceviz ile süslenir. Vitamin ve mineral zengini bu içecek enerjinizi yükseltir.

ÖRNEK MÖNÜ

KAHVALTI

2 katı yumurta ve istenildiği kadar salatalık

ÖĞLE

Kepekli ekmek

40 gram ızgara tavuk

Yeşil salata

ARA

Salatalıkla hazırlanan özel karışım

AKŞAM

Meyve salatası (300 gr) İçine taze soğan ilave edilmiş cacık