Vücudun şeker metabolizmasında meydana gelen bir çeşit aksaklık neticesinde bazen şeker düşmeleri yaşanmaktadır.

İki çeşit şeker düşmesi vardır. Bunlar yüksek şeker ve ani şeke düşmeleridir. Genelde şekerin aniden düşmesi şeklinde olur. Tıp dilinde şeker düşmesine hipoglisemi denilmektedir.

Şeker düşmesinin belirtileri şöyledir: halsizlik, yorgunluk, psikolojinin değişmesi, asabiyet, ellerde titreme, baş ağrısı, bulantı hissi, görme bozuklukları, yemek yeme isteği, alerji, soğuk ter dökme ,unutkanlık, uykusuzluk, şiddetli kan şekeri düşmesinde ise baygınlık geçirme koma hali görülür.

Bunların dışında bir de aniden şeker düşmesi vardır. Ani şeker düşmelerinin belirtileri ise şunlardır: kol ve bacaklarda titreme, kişinin dış etkenlere cevap verme hızında düşme, solunum hafifler, çok terleme, nabız hızlanması, kişi şaşkın, saldırgan olabilir, baş dönmesi olur. Ani şeker düşmeleri birden geliştiği için dikkatli olunmalıdır.

Şeker hastaları vücuda alınan şekeri ilaç ya da insülin ile kontrol ederler. Şeker hastalığı olan kişiler yediklerine dikkat ederek hayatlarını devam etmek durumunda kalırlar. Yetişkinlerde görülebileceği gibi çocuklarda da şeker metabolizması rahatsızlıkları olabilir. Şeker problemi olan kişiler deri altından verilen insülin ampulleri ya da diğer ilaçlarını sürekli yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Hipoglisemi, adrenalini arttırırak, depresyon ve psikolojik sorunlara yol açabilir. Aniden şekeri düşen kişiye hemen yemek yedirilmelidir. Eğer kişi şeker hastası ise bir an önce şeker –insülin dengesi sağlanmalıdır.