ABD'de yaşayan Brenda Sanderson, oğlunu sıklıkla şişme oyun parklarına götürüyordu. Yakın çevrelerindeki parklara sıkça giden oğlunun da bir zarar görmeyeceğinden son derece emindi. Ancak bir gün oğlu eve kolunda ufak kızarıklarla geldiğinde bu düşüncesi tamamen değişmek üzereydi...

Başlarda kızarıkların geçici bir alerjik durum olduğunu düşünen Sanderson, bir süre sonra çocuğunun kolunda ceviz büyüklüğünde yaralar oluşunca apar topar onu hastaneye götürdü. Yaraları inceleyen doktor, çocuğa en son yaptığı aktiviteleri sordu, cevap belliydi; şişme oyun parkları. Doktor yaralar için "Stafilokok Enfeksiyon" teşhisini koydu. Vücuttaki ufak sıyrık ve yaralardan sızan bakterilerin yarattığı bu enfeksiyon türü, cildin çok kötü bir şekilde deforme olmasına yol açıyordu.

Fox 25 kanalının konuyla ilgili görüştüğü çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Ari Cohen anne ve babaları uyardı; "Şişme çocuk parkları, evlatlarınızı düşme ve çarpmalarda koruyabilir ama mikrop saçıyorlar. Öncelikle bu şişme parkların kurulmadan önce çok iyi bir şekilde yıkanmaları ve temizlenmeleri gerekiyor. Plastik ve benzeri malzemelerden yapıldıkları için üstlerinde çok fazla bakteri taşıyorlar. Sonrasında her kullanımın ardından yeniden temizlenmeleri gerekiyor ki bu hiç yapılmıyor. Gün boyu üstünde pek çok çocuğun oynadığı şişme oyun parkları ise tam bir mikrop yuvası, çocuğunuz böyle bir parktan mikrop kapmıyorsa çok şanslısınız demektir."

Doktorların görüşlerine katılmamak mümkün değil. Özellikle AVM gibi alanlarda pek çok çocuğun birlikte kullandığı bu şişme oyun parklarının üstünde ne kadar bakteri taşıdığını düşününce, Brenda Sanderson ve oğlunun düştüğü duruma düşmemek neredeyse mucize. Özellikle çocuğunuzun vücudunda sıyrık, yara, uçuk gibi enfeksiyon kapmaya müsait alanlar varsa kensinlikle bu eğlence alanlarından uzak tutmakta fayda var.

201509181056_oozing-sores.jpg

201509181056_b53b2e68-005c-45fa-b48b-af47848b38e2_desktop.jpg