Sağlık Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, bu sabah gerçekleşen ziyarette Sucuoğlu’na Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, Özel Kalem Müdürü Arif Sonuç, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Kety Kobat, Adana Başkent Hastanesi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Topkan ve hastane yetkilileri eşlik etti.

SUCUOĞLU “RADYASYON ONKOLOJİSİ BİRİMİ 20 GÜN ÖNCE HİZMETE GİRDİ”

Sağlık Bakan Faiz Sucuoğlu Onkoloji Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Birimi’nin yaklaşık 20 gün önce hizmete girdiğini anımsatarak, bu sürede büyük yol aldıklarını kaydetti.

Onkoloji Hastanesi’nde kemoterapi görecek her hastanın özel televizyonu da olacağını ifade eden Sucuoğlu, hastaların moral ve motivasyonunun yüksek tutulması için her türlü ayrıntının değerlendirildiğini belirtti.

Çocuk onkoloji katının çocuklar için özel duvar kağıtlarıyla renklendirildiğini kaydeden Sucuoğlu, hastanelerin çağdaş bir yapıya kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

“YILDA 600-800 HASTAYA HİZMET VERİLMESİ HEDEFLENİYOR”

Radyasyon Onkolojisi Birimi’nde yılda ortalama 600 ile 800 hastaya hizmet verilmesinin hedeflendiğini de belirten Sucuoğlu, birimin hizmete girmesiyle yılda yaklaşık 8 milyon dolarlık tasarruf edileceğini vurguladı.

Kendi ülke, ev ve ailesi yanında tedavi olma imkanına kavuşacak hastaların her yönüyle rahatlayacağına kaydeden Sucuoğlu, bunun hastaların kendilerini moral açısından daha güçlü hissetmelerini sağlayacağını belirtti.

Sucuoğlu, Onkoloji Hastanesi’nin çağdaş ve modern yapısıyla Kıbrıs Türk halkına laik bir hastane olacağını da ifade etti.