Konya Beyhekim Devlet Hastanesine inatçı öksürük ve nefes darlığı rahatsızlığıyla giden Ramazan Şahin'in göğsünden nadir görülen 10 santimetre büyüklüğünde tümör çıkarıldı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, göğüs ağrısı, kas güçsüzlüğü, inatçı öksürük ve nefes darlığı şikayetleri olan Şahin, Beyhekim Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniğinde muayene oldu.

Yapılan tetkiklerde göğsünde tümer tespit edilen Şahin'e Göğüs Cerrahisi Kliniği doktorları Op. Dr. Mustafa Gültekin ve Op. Dr. Murat Ersin Çardak tarafından başarılı bir ameliyat yapıldı. Hastanın kalbinin ön tarafı ile göğüs kemiğinin altında 10 santimetrelik tümör çıkarıldı.

Yüz binde bir

Op. Dr. Gültekin, 60 yaşındaki Ramazan Şahin'de yüz binde bir görülen nadir bir tümöre rastlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tahlil ve tetkikler sonucunda kalbin ön tarafı ile göğüs kemiğinin altında saptanan 10 santimetrelik tümörün hayati organların bulunduğu bir bölgede olması ve büyüklüğü hastamıza yaptığımız operasyonun risklerini çok arttırmaktaydı. Allah'a şükür yaptığımız başarılı ameliyat sonrası tümörü çıkarttık. Bu tümör yüz binde bir görülen nadir bir tümördür, tedavi edilmediği takdirde dev boyutlara ulaşabilmekte ve hastanın hayatını kaybetmesine neden olabilmektedir" dedi.

Göğüs ağrısı, kas güçsüzlüğü, inatçı öksürük ve nefes darlığı şikayetleri olan hastaların göğüs cerrahisi veya göğüs hastalıkları polikliniğinde muayene olmalarının önemine de vurgu yapan Gültekin, " Hastamızda rastladığımız ve 'tümörütimoma' adını verdiğimiz tümör, göğüs kemiğinin hemen altında kalbe çok yakın bir bölgeye yerleşmiş olan bir tümördür. Çoğunlukla tesadüfen yapılan kontroller esnasında bulunabilir. İlk tedavisi ameliyatla kitlenin vücuttan çıkarılmasıdır" diye konuştu.