Akciğer, meme ve karaciğer gibi solunum takipli tümörlerin yani kanser türlerinin tedavisinde truebeam stx cihazları kullanılıyor. Radyoterapi gibi ışın tedavi cihazlarının hemen hemen hepsini kapsayan ve solunum takipli tedavi olanağı sağlaya bu cihazlar kanser tedavisinde tüm dünyanın geldiği en son nokta teknolojik cihazlardır diyebiliriz. Bu cihazlar tüm kanser tedavi merkezlerinde henüz yoktur. Direk tümörlü bölgeyi hedef alan ve oradaki tedaviyi diğer radyoterapi uygulamalarına göre 8 kat daha hızlı yapan bir ışın tedavisi olan truebeam stx ile birçok kişinin tedavisi başarı ile sonuçlanmıştır. Bu uygulamaya veya cihazlara bu yönüyle hızlı ışınlama cihazları da diyebiliriz.

Kanser artık insan hayatında vücudun inanılmaz yerlerinde meydana gelen bir hastalıktır. Her geçen gün geliştirilen yeni cihazlarla insanlara yaşama yeniden sıkı sıkı tutunma olanağı sunuluyor. Truebeam stx cihazı yalnızca tümörlü bölgeyi hedef aldığı için diğer organlara veya bölgelere zarar vermiyor. Yüksek görüntü kalitesi sayesinde hedefe direkt olarak ulaşıyor ve doğru pozisyonda kanserli hücreleri yok ediyor.

Ayrıca bu cihaz hastayı çok yormadan tek bir seansta yüksek doz verilerek diğer y-tedavi yöntemlerinden daha hızlı tedavi amaçlayan bir cihazdır. Ülkemizde bu cihazların bulunduğu tıp merkezleri sayılıdır. Kanser hastalarının çoğunda uygulanabilecek bu yöntem için gerekli tüm ortamın hazır olduğu merkezlere sitemizden ulaşıp en deneyimli doktorların kontrolü altında kanser tedavisinde başarıya ulaşabilirsiniz.