Türkiye'nin önemli sağlık kuruluşlarından Türkiye Hastanesi, çalışanları ve hastalarıyla birlikte sahip oldukları "Büyük Aile"yi bir araya getirmek amacıyla, kurulduğu 1991 yılından bu yana doğumunu gerçekleştirdikleri çocuklar için eğlenceli bir buluşma etkinliği düzenledi. Etkinlikte Türkiye Hastanesi'nin kuruluşunun ertesi günü dünyaya gelen ilk bebek İlknur Kuzu ve yine 1993 yılında doğan ve doğduğu hastanede çalışmaya başlayan Mert Topel gibi pek çok çocuk bir araya gelerek anlamlı ve keyifli bir gün geçirdiler.

"Evim gibi" sloganıyla, hizmet verdiği her hastayı ailelerinin bir üyesi gibi kabul eden Türkiye Hastanesi, her geçen gün daha da genişleyen ailesinin üyelerini bir araya getirmek amacıyla büyük bir buluşma gerçekleştirdi. Şişli'deki tarihi Türkiye Hastanesi'nin doğal güzelliklerle kaplı bahçesinde düzenlenen etkinliğe, kurulduğu 1991 yılından itibaren Türkiye Hastanesi'nde doğan çocuklar, aileleri ve doktorlar davet edildi. 1991 yılında Türkiye Hastanesi'nde doğan ilk bebek İlknur Kuzu ile 1993 yılında Türkiye Hastanesi'nde dünyaya gelen Mert Topel'in de katıldığı organizasyon sırasında duygulu anlar yaşandı.

"İLK DOĞAN BEBEĞİMİZİN ÇOCUĞUNA DA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ"

"Türkiye Ailesi'nin Çocukları"nı buluşturan etkinlikte konuşma yapan Türkiye Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Hayati Odabaşı, etkinliğin amacıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye Hastanesi, Türkiye'nin ilk özel hastanelerinden biridir. Aslında bununla da sınırlı değil, burası 1894 yılında Abdülhamit Han tarafından kurulmuştur ve 100 yıldan fazla sağlık tecrübesine sahiptir. 1991 yılında Rahmetli Enver Ören Bey'in vizyonuyla, tarihi dokusu bozulmadan restore ettirdik ve modern sağlık hizmetleriyle donatarak "Türkiye Hastanesi" adıyla hizmete sunduk. Bu tarihi ve köklü yapıya, "Evim Gibi" misyonu ile bir de sıcak "Aile" duygusunu kattık. 25 yıllık hizmetlerimiz sırasında 1 milyona yakın hastayı tedavi ettik ve çok daha önemlisi 25 bin tane çocuğun doğumuna ev sahipliği yaptık. Bu büyük ailemizin yeni nesillerinin de kaynaşmasını sağlamak için, onları doğdukları yerde doktorlarıyla buluşturduk. Bizim için özel ve anlamlı bir organizasyon oldu. Hastanemizin kuruluşunun ertesi günü doğan ilk bebeğimiz de burada. Kızımız evli, inşallah bebeğini burada dünyaya getirmesi için onu da misafir edeceğiz. Bir başka bebeğimiz de büyüdü, genç adam oldu ve hastanemizde iş hayatına atıldı. Tüm bunlar bizim için büyük mutluluk kaynağı. "

Türkiye Hastanesi'nde doğan ilk bebek olan 24 yaşındaki İlknur Kuzu, "22 Nisan 1991 yılında Türkiye Hastanesi'nde doğdum. Hastanede doğan ilk bebeğim. Bugün bu büyük ailenin bir parçası olarak burada bulunmak, benim için oldukça heyecan ve mutluluk verici. Doğumumda görev alan doktorumla tanıştım. Bu buluşma benim için çok anlamlı bir sürpriz oldu. Kendi çocuklarımı da burada dünyaya getirmek istiyorum" dedi.

İlknur Kuzu'nun doğumunda görev alan Yurdanur Erkılıç ise o güne dair anılarını şu sözlerle anlattı: "24 yıl önce çok sevdiğimiz Enver Ören Ağabeyimiz ve rahmetli Turgut Özal ile birlikte hastanemizin açılışını yapıyorduk. İlk doğum vakamızın geldiğini söylediler. Bana "Hadi git bakalım, kolay gelsin, hayırlı olur inşallah" dediler. Ardından tatlı bebeğimiz İlknur dünyaya geldi. Şimdi 24 yaşında genç bir kadın duruyor karşımda. Yıllar çok çabuk geçmiş. Bu kurumda 15 yıl hizmet verdim. Hala o büyük ailenin bir üyesiyim. Benim için çok değerli bir kurum."

Dünyaya geldiği hastanede ilk iş deneyimini yaşayan 22 yaşındaki Mert Topel ise "1993 yılında bu hastanede doğdum ve şu anda bu hastanede çalışıyorum. Türkiye Hastanesi'nde işe başlamayı çok istiyordum, bugün buradayım. Hem bir sağlık kurumu hem de iş yerim olarak, insanı evindeymiş gibi hissettiren bu büyük ailenin içinde yer almak, güven ve mutluluk verici. Bu gerçekten çok özel bir duygu" diyerek hislerini aktardı.

Konuşmaların sonrasında hastanede doğan çocuklar, doğumlarını gerçekleştiren doktorlar ve daha sonra "Türkiyeli Çocuklar"ın sağlıklarının takibini yapan çocuk doktorları bir araya gelerek "Büyük Aile"lerinin fotoğrafını çektirdiler.

“Türkiye Ailesi”nin Çocukları Buluştu

“Türkiye Ailesi”nin Çocukları Buluştu

“Türkiye Ailesi”nin Çocukları Buluştu