1. Uykunuz önceliğiniz olsun

Araştırmalar gösteriyor ki uykudan mahrum olanlar daha fazla yüksek kalorili gıdalar tüketiyor. Ama bunun sebebi daha uzun süre uyanık olmaları değil, uykunun açlığı kontrol eden hormonları etkiliyor olması. Eğer ki uyumak için haftasonunu bekliyip hafta içinde çok az uykuyla yetiniyorsanız, daha yüksek oranda açlık hissetmeniz olağandır.

2. Kaliteli uyuyun

Makul bir saatte uyuyor olsanız bile gece sürekli uyanıyorsanız, bu belinizin daha fazla yağ tutmasına sebep olacaktır. Çünkü kaliteli bir uykunuz yoksa kendinizi daha fazla stresli hissedeceksiniz. Bunun için yapabilecekleriniz, uyumadan önce güzel ve rahat bir yatak odası ortamı oluşturmak, uyumadan en az 20-30 dakika kadar önce elektronik cihazları kapatmak, ışığı kısmak ve alkol tüketmemek.

3. Uyumadan önce atıştırmayın

Özellikle abur cubur, dondurma gibi gıdalardan uyku öncesinde uzak durmakta fayda var çünkü yüzlerce kalori olaral geri döneceği kesin! Uykuya kazınan bir mideyle gitmek sonraki gün daha çok açıkmaya veya gece yarısında açlıktan uyumanmaya sebep olacağı için iyi bir fikir değil. Bu yüzden akşam beslenme ritminizi uykunuza göre ayarlamanız iyi bir fikir olacaktır.

4. Sabah sporlarını tercih edin

Özellikle uyumadan önce yapılan sporlar kaliteli bir uyku için doğru tercih değil. Sabahları gün içinde spor yapabileceğiniz tek zamansa uyumak yerine sporu tercih edin. Bunu yapmak için zamanı da gece uyumadan önce son bir kontrol için girdiğiniz sosyal medya veya yarım saat fazla zapladağınız tv yerine erken uyuyup erken uyanarak elde edebilirsiniz.