Uzun evliliklerin sırlarını merak edenlerden misiniz? İşte size ipucu olabilecek birkaç tavsiye.

1. Tartışacağınız konuları seçerken mantıklı olun

Günler geçtikçe diş macunu meselesi gibi küçük şeyler sinirinizi bozar ve bu sinir gittikçe artar. Kendinize şu soruyu sorun: bunları beş yıl sonra hatırlayacak mısınız? Gerçekten önemli mi? Muhtemelen hayır. Temel konulara odaklanın – önemli olanlara, gereksiz meselelere değil.  

2. Dinlemek önemlidir

Hem eşinizin söylediklerini dinleyin hem de kendi ağzınızdan çıkanları. Az önce söylediğinizi daha nazik bir üslupla söyleyebilir miydiniz? Muhtemelen argümanınızı daha farklı bir şekilde sunabilir ve eşiniz tarafından daha farklı bir şekilde duyulabilirdiniz. Partnerinizle adilce mücadele etmek için çaba sarf etmeniz gerekiyor.

3. Tıpkı tarih gibi, tartışmalar da tekerrür eder

Evlenirken ne gibi sorunlara sahiptiyseniz, muhtemelen 10 yıl sonra da aynı sorunlara sahip olacaksınız. Değişmeyecekler; çünkü insanlar değişmezler. Yaşla birlikte büyürler elbette; fakat genelde evlendiğinizde yaptıkları şeylerden bir gecede vazgeçmezler.

4. Partnerinizi yalnızca kapalı kapılar arkasındayken eleştirin

Partnerinizi başkalarının yanındayken eleştirmeyin; aksi takdirde insanların gözüne aşağılık bir insan gibi görünürsünüz. Partneriniz hakkında pozitif şeyler anlatın, onunla övünün. Siz küçük şeyleri çabucak unutuyor olabilirsiniz; fakat başkaları hatırlayacaktır.

5. Karşınızdakini olduğu kadar kendinizi de kabullenin
 

Eşinize dinlemediği için sinirlendiğinizde, kendinize şunu sorun: “Acaba o da şu an benim hakkımda aynı şeyi mi düşünüyor?” Derin bir nefes alın ve eşinize tuttuğunuz aynaya bizzat baktığınızdan emin olun. Bu yöntem birlikte büyümenize yardımcı olur.

6. Nasıl tanıştığınızı sıklıkla anlatmaya çalışın
Nasıl âşık olduğunuzun hikâyesi günlük uğraşların içerisinde unutulabilir; ancak nasıl bir araya geldiğiniz önemlidir. Çocuklar, maddiyat, iş ve hastalıklar her şeyi önüne geçip sıcaklığın kaybolmasına sebep olabilir. Çevrenizdeki insanlar ya da çocuklarınız nasıl tanıştığınızı ve âşık olduğunuzu sorduklarında anlatın ve nostaljiye kapılın.
 

7. Arkadaşlarınız boşanabilirler, bu kendi evliliğinizin yansıması değildir
Ne yazık ki arkadaşlarımızın evliliklerinin dağılmaya başladığı bir yaştayız. Boşanmalar sıklıkla yaşanıyor; fakat bu durum, sizin de nihayetinde boşanacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü herkesin kendine has problemleri var ve kapalı kapılar ardında neler yaşandığını asla bilemeyiz.

8. Eşlerinden hoşlanan ve onlarla eğlenen insanlarla takılın
Mutlu çiftler birbirlerini güçlü evlilikler konusunda desteklerler ve bu durum, güven ortamı yaratır. Eşinizin mutlu bir evliliği olan bir adamla takılmasını istemez misiniz? Böylelikle başka kadınların peşinde olduğundan şüphelenmezdiniz.