Alternatif Tıp nereye kadar alternatif olarak kalır bilinmez, uzak doğuda alternatiften öte Tıp'ın neredeyse kendisi olmuş durumda. Yıllardır bilinen ancak insanımızın pek aşina olmadığı bir gerçeği sizlerle paylaşmak istedik; vücudumuzun açma kapama yani reset tuşu: Zu San Li... Peki nedir bu Zu San Li?

201512231106_chinese-medicine7-001.jpg

Yıllarca çalışıp didinip yorulduktan sonra deriz ya "Bir reset tuşu olsa da şöyle bir bünyeyi kendine getirsek" diye. İşte ölye bir tuş aslında vücudunuzda mevcut. Fakat batı dünyasında çok fazla tanınmıyor bu nokta. Asırlardır Çin'de bilinen ve yüzlerce hastalığın tedavisi için kullanılan bu noktaya her gün basmanız halinde ömrünüzün uzadığı iddia ediliyor ve kanlı canlı örnekleri de var.

Asırlar önce Çin'de 140 yaşına kadar yaşamanın formülü olarak görülen Zu San Li, her insanın vücudunda bulunuyor. Onu bulmak için bir yere oturup, diz kapağınızın bittiği yere elinizi koyup, aşağıda gösterildiği gibi dört parmaklık bir mesafede bulacağınız ufak bir yükseltiye bastırıyorsunuz. Bu yükseltiyi sert bir kütle gibi hissedeceksiniz. İşte o sert kütle ilginç bir şekilde vücudunuza "reset" işlemi yapmanızı sağlıyor. Günümüzde pek çok elektronik cihazı kilitlenme ve hata durumlarında baştan başlatarak çözüm buluyoruz. Aynı mantık Zu San Li adı verilen bu kütle ile insan vücudunda da uygulanabiliyor. Özellikle Akupunktur uzmanları tarafından iyi bilinen bu noktaya her gün uygulanacak masajın faydaları saymnakla bitmiyor.

201512231106_1-(1).gif

Tüm vucutta adale ve kas ağrılarına kesin çözüm olarak görülen bu nokta, kan basıncını normalleştiriyor. İnsulin oranını normalleştiriyor, iltihaplı bölgelerin bağışıklık sistemi tarafından hemen tedavi edilmesini sağlıyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Hıçkırık, bacak sallama, tik, seyirme gibi vücudun adeta hata verdiği ve içinden çıkamadığı döngüleri durduruyor. Yorgunluk ve halsizlik hissini ortadan kaldırıyor. Yani bildiğiniz vücut sistemini kapatıp tekrar açıyor!

201512231106_2-(1).gif

Tabii bunlar alternatif Tıp uzmanlarının yıllardır edindikleri tecrübeler ışığında biriktirdikleri bilgilerden ibaret yani bilimsel açıdan %100 doğruluğu ıspatlanmış bir durum söz konusu değil ancak dünyadaki insan nüfusunun büyük bölümünün Asya'nın doğusunda yaşadığını düşünecek olursanız, dünya nüfusunun neredeyse yarısı Zu San Li noktasının önemli bir tedavi aracı olduğunda hemfikir... Siz de evde bu yöntemi deneyerek tecrübe edebilirsiniz, aldığınız sonuçları yorum olarak paylaşmanız başkalarına da bu konuda fikir verebilir...