Birkaç aydır kilo vermek için uğraşıyorum. Diyetin yanında düzenli olarak spor da yapıyorum. Yaz geldi ve ben hâlâ hedeflediğim kiloya inemedim. Bana yağ yakımını hızlandıracak bir formül tavsiye edebilir misiniz? 

1’er tutam adaçayı, biberiye, ketentohumu, papatya, kiraz sapı, sinameki ve mercanköşkünü bir tencere suyun içinde 5 dakika boyunca demleyin. Hazır olunca karışımı süzün ve cam bir şişenin içine doldurun. Bu karışımdan her akşam içmek metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır. Ayrıca, yağ yakmanıza da yardımcı olacaktır.

SİVİLCELERE VEDA

Alnımda çok fazla sivilce çıktı. Kurumaları için ne yapmalıyım? 

1 tutam öğütülmüş reyhan otu, 1 çay kaşığı un haline getirilmiş kükürt ve 1 limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ardından da cildinizi yıkayın. Bu formülden her gün yararlanmanızı öneririm.

Traştan sonra cildinizi besleyin

Tıraştan sonra cildimi beslemek için ne yapabilirim? 

1 tatlı kaşığı ardıç yağı, 1 tatlı kaşığı kayısı çekirdeği yağı, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı kili iyice karıştırın. Bu karışımı haftada 1 gün tıraştan sonra temiz cildinize sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından da yüzünüzü suyla yıkayın.

Kaynak: Haber Türk