SU

Metebolizmanın düzenli çalışmasında çok etkilidir. Aldığımız gıdaların sindirimi, emilimi ve taşınmasını kolaylaştırır; toksinleri temizler. Yemekten yarım saat önce içilen 1 veya 2 bardak su besin alımını azaltır ve tokluk hissi yaratır. Günde en az 10 bardak su içmeye özen göstermelisiniz. Sağlığınız için pH değeri yüksek ve doğal mineralli suyu tercih edin. Eğer sade su içmekten sıkılıyorsanız, içine meyve ve taze otları ekleyerek içiminizi keyifli bir hale getirebilirsiniz.

SOĞUK NANE ÇAYI

Nane hazımsızlık, gaz, sindirim sistemi sorunlarının çözülmesine yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini yönünden zengindir ve antioksidan etkisi vardır. Hamburger, biftek gibi ağır yağlı besinlerin bile hızlıca sindirilmesini sağlar.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, iştahı bastırmaya, yağ yakımına ve vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlamaya yardımcı olur. Yapılan bilimsel araştırmalara göre yeşil çaya antioksidan özelliğini veren polifenoller aynı zamanda yağ yakılmasını hızlandırıyor, vücuttaki ödemin atılmasını sağlıyor. Eğer egzersiz yapmadan öncesi bir yudum yeşil çay içerseniz, egzersiz sırasında yağ yakmanız kolaylaşacaktır.

BİTTER ÇİKOLATALI SHAKE

Bitter çikolata protein, yağ ve şeker içermesinden dolayı çok besleyici bir gıdadır. İştahı azaltır. Aynı zamanda çikolatanın temel maddesi olan kakao antioksidan içeriği bakımından son derece zengindir ve kilo vermenize yardımcı olur. Bitter çikolatalı shake ortalama 400 kalori civarında olacağı için sabah saatlerinde içmenizi tavsiye ederim.

ANANASLI FRAPPE

Ananasın büyük bir bölümü sudur ve kalorisi çok düşüktür. Ananas vücuttaki yağ birikimini önler. Vücudumuzdaki enzimleri etkinleştirir ve güçlü bir antioksidandır. İçinde bulunan bromelain enzimi ve protein mayası sindirimi kolaylaştırır ve proteinleri ayrıştırır. Aynı zamanda Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır. Ananas sağlıklı bir diyet meyvesidir.