Yaz aylarına girerken birçok kişinin problemi fazla kilolardır. Dr. Gönül Ateşsaçan, kilo vermek için limonata diyeti önerisinde bulundu...

Ateşsacan, “Yaz aylarına girerken birçok kişinin problemi fazla kilolardır. Kışın alınan kilolardan kurtulma telaşına girenler bunu nasıl başarabilecekleri konusunda tereddütte kalabiliyorlar. Fazla kilolardan kurtulmak için en önemli nokta sağlıklı ve düzenli beslenerek bunu gerçekleştirmektir.” dedi.

Kilo verilmesindeki en büyük etkenlerin başında metabolizmanın hızı gelir. Güneş doğduğu andan itibaren metabolizmamız hızlı çalışır ancak güneş battıktan sonra metabolizmamız yavaşlar. Bu nedenle güneş doğduktan en geç 2 saat sonra kalkmış ve kahvaltıya oturmuş olmalıyız. Akşam da güneş battıktan sonra hafif beslenmeliyiz! Unutmayın ayrıca "Ne zaman, ne yediğiniz", "Ne kadar yediğinizden" çok daha önemlidir. Yediğiniz şeyden tekrar yemekistiyorsanız dikkat edin, içinde mutlaka katkı maddesi vardır! Acıkmadan yemek yiyip, susmadan su içerseniz zayıflarsınız. Açlık vücutta yağ oluşumunu kolaylaştırır.

EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ

Kilo verilmesinde ve ayrıca kilo korunmasındaki bir diğer etken harekettir. Bu nedenle mutlaka spor yapılmalıdır. Haftada 3 gün, 1 gün ara ile 1 saat yürüyüş yeterlidir. Yaza istediğiniz kiloda girebilmeniz için; limonata diyetini denemenizi tavsiye ediyorum.

Metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı karışımın malzemeleri:

1,5 litre su
2 yeşil elmanın sadece kabukları
1 orta boy limon (kabuklu)
2 parça kabuk tarçın
Demet maydanoz
Küçük parça taze zencefil
Karanfil
5-6 adet tane karabiber
1 poşet veya 1 çay kaşığı kaşığı yaseminli yeşil çay

Hazırlanışı:

Malzemeler 1,5 litre suda 1 taşım kaynatılacak. Soğuyunca süzülerek bir şişeye konularak ve tüm gün ister soğuk isteğe bağlı olarak doğal tatlandırıcı eklenerek tüketilir. Limonatanızı içerken taze nane ekleyebilirsiniz. (İHA)