Lefkoşa Belediyesi Basın Birimi’nden verilen bilgiye göre, 2 Eylül’de başlayan festival, Tiyatro AŞHK’nin “Tatminkar Ödül” oyunu ile perdelerini kapattı.

Meslek hayatını İstanbul’da sürdüren Kıbrıslı Türk Tiyatro Sanatçı Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği ve Şenay Saçbüker ile oynadığı oyunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sağlık Bakanı  Ahmet Gülle, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de izledi.

Oyunun ardından Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber Hüseyin Köroğlu’na festival plaketi takdim etti. Hüseyin Köroğlu da Kıymet Karabiber’e sanata verilen değerden dolayı bir teşekkür plaketi hediye etti.

Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, her yıl olduğu gibi bu yılda çok güzel bir festival süreci geçirdiklerini söyledi.

Karabiber, festivale destek veren sponsorlar ile festivale katılan ekiplere de teşekkür etti.

Karabiber “Festivali var eden tiyatro severlere de teşekkür ederiz. Gelecek sene görüşmek üzere” diyerek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Köroğlu da, Kıbrıs Tiyatro Festivali’ne katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

“Tatminkar Ödül” oyununun prömiyerini 12. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde yapmaktan onur duyduklarını ifade eden Köroğlu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın sanata değer veren bir başkan olduğunu söyledi.