13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 18 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Bodrum Kalesi'nin tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek.

13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 18 Temmuz - 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında özenle seçilen seçkin bale yapıtlarıyla, Bodrum Kalesi'nin tarihi atmosferinde izleyicilerin beğenisine sunulacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, ülkenin önemli turizm merkezlerinde organize ettiği festivallerle, sanat kalitesi yüksek etkinlikleri, pek çok ülkeden sanatsevere tarihi mekanlarda sunmakta. Bodrum'da bu yıl on üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Bodrum Uluslararası Bale Festivali, sanatseverlerin yoğun talebi sayesinde her geçen yıl güçlenen sanatsal niteliği ile yoluna devam etmekte.

Bale sanatının uluslararası arenada başarılı temsilcilerini yakından izlemenin mümkün olduğu festivalin açılışı bazı prömiyerleri de içermekte. Stravinsky'nin "Ateş Kuşu" balesi Volkan Ersoy ve Armağan Davran koreografisi ile, yine aynı bestecinin "İlkbahar Ayini" balesi Mehmet Balkan koreografisi ile ve Ravel'in "Bolero" balesi Uğur Seyrek koreografisi ile İzmir, Antalya ve Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından 18 Temmuz 2015 Cumartesi akşamı sahnelenecek.

PROGRAM

Festival programı, yine kendi içinde üç bölümden oluşan, "Gökkuşağı" balesi ile devam edecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenecek eserin bölümleri "Contras , Just One Of Those Things ve Troy Game" adlarını taşıyor. Çağdaş besteciler J.Adams, A. Noto , R. Sakamoto, Irving Berlin, Cole Porter , Batacuda ve Bob Downes" in müzikleri üzerine, Young Soon Hue, Christopher D'amboise ve Robert North'un koreografilerinden oluşan eser, 21 Temmuz 2015 Salı akşamı sunulacak , insanlık hallerini dansın diliyle anlatacak.

24-25 Temmuz 2015, Cuma ve Cumartesi akşamları seyirci ile buluşacak Rus Sibirya Devlet Opera ve Balesi topluluğu Krasnoyarsk Tiyatrosu , "Carmen" balesini, Sergey Bobrov'un koreografısiyle sunacak.

13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde sırada; geçtiğimiz sanat sezonunda, Türkiye Prömiyeri gerçekleştirilen ve seyircinin beğenisini kazanan, ünlü piyes yazarı W. Sheakespeare'nin aynı adlı eserinden uyarlanan "Hamlet" balesi var. Besteci Revaz Gabichvadze'nin bu eseri Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sunuluyor. 28 Temmuz 2015, Salı akşamı sahnelenecek eserin reji ve koreografisini Nugzar ve Medeia Magalashvili gerçekleştirdi.

Festivalin kapanış gecesi; dansseverlere ;"Los Vivancos" topluğu tarafından epik bir flamenko gösterisi sunulacak. Okuma yazmayı bile öğrenmeden enstrüman çalmaya başlayan, aynı kanı taşıyan, flamenko ateşiyle izleyicileri coşturan 7 kardeşin "Best Of Los Vivancos" adlı performansları, 31 Temmuz 2015, Cuma ve 1 Ağustos 2015, Cumartesi akşamları sergilenecek.