Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre,  çeşitli dans ve konserlerle devam eden festivalde Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) “Zeytin’in Çığlığı adlı sokak tiyatrosunu sahneledi.

İlkşen Varoğlu Atik ve Haluk Ramon Serhun’un yönettiği ve tamamen vücut devinimlerine dayanan oyunda oyuncuların makyaj ve Templer Şovalyeleri ile Osmanlı kostümleri dikkat çekti.

Muratpaşa Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Sanatçı ilke Türkdoğan’ın ‘Aşık Veysel Türküleri’ müzik dinletisiyle devam eden festivalde dün ayrıca Friends Line Dancers ve Özde A. Doğdu Dance Fit Hiphop dans gösterisi sundu.

Gecede, Zeytin Karikatürleri Yarışması Ödül Töreni,  Pelin Aydın ve Öldüren Şampanya ve Grup Frekans konserleri yer aldı.

BU GECE SONA ERİYOR

Geçtiğimiz cuma akşamı başlayan ve bu gece sona erecek festivalde saat 19.00’da Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu halk dansları gösterisi, 19.30’da Alayköy Folklor Derneği halk dansları gösterisi, 19.45’te Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Sanat Derneği halk dansları gösterisi, 20.00’de Girne Belediyesi Tenis Kulübü Tenis Turnuvası Ödül Töreni, 20.15’te Blue Tears konseri ve 21.30’da ise Can Gox konseri yer alacak.