Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğin son konseri, Kültür Dairesi’nin bağlı bulunduğu Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRKSOY’un işbirliğinde, 26 Eylül 2014 Cuma akşamı Bellapais Manastırı Konser Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Dünyaca ünlü Türk opera sanatçısı Leyla Gencer’in anısına düzenlenen 17. TÜRKSOY Opera Günleri etkinliklerine, TÜRKSOY’a üye ülkelerden 15 opera sanatçısı katılıyor. KKTC’yi temsilen Kültür Dairesi koordinasyonuyla Opera Sanatçısı Laden İnce’nin katılacağı etkinliğe, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Altay(Rusya Federasyonu), Başkurdistan(R.F.), Gagavuz Yeri(Moldova), Hakas(RF), Saha Yakut(RF), Tataristan(R.F.), Tiva (RF)’dan sanatçılar yer alacak.

Türk Dünyasının tanınmış sanatçılarının sesleri ilk olarak 15 Eylül 2014 tarihinde İstanbul’un en yeni opera sahnesi Leyla Gencer Opera ve Kültür Merkezi’nde yankılanacak. Bu konserin ardından ise Türk dünyası opera yıldızlarının 17. TÜRKSOY Opera Günleri etkinliği kapsamındaki Türkiye turnesi Bursa, Ayvalık, Bodrum, Marmaris ve Ödemiş şehirlerinde gerçekleştirilecek konserlerle devam edecek.

Birincisi 1994 yılında gerçekleştirilen, Türk Dünyasının tanınmış sanatçılarını biraraya getiren, sanatın yanı sıra kültürel paylaşıma imkan sunan TÜRKSOY Opera Günleri etkinliği, bugüne kadar Türkiye’nin pek çok