Kıbrıs’ın yeni film festivali Altın Ada Film Festivali8 Kasım’da tam 17 gösterimle  sinema severleri filme doyuruyor. Credit West Bank’ın ana sponsorluğunda düzenlenen uluslararası film festivalinin ikinci günüde dolu dolu geçecek.

FEVZİ KASAP VE PANİKOS NEOKLEOUS SORU CEVAP BÖLÜMÜNDE SİNEMASEVERLERLE

13.30’da Mağusa Lemar Cineplex’te Yard. Doç Dr. Fevzi Kasap’ın yönttiği “Ahde Vefa – Umut Yolu” ve Girne Lemar Cineplex’te yönetmenliğini Yeliz Shukri’nin yaptığı “MURID” filmleriyle başlayacak olan Creditwest Bank sponsorluğundaki Altın Ada Film Festivali’nin ikinci günü 16.15’te Kaymaklı Lemar Cineplex’te Orhan Tekeoğlu’nun yönettiğiI Loved You So Much-Öyle Sevdim Ki Seni”,Mağusa Lemar Cineplex’te Bob Entrop’un yönettiği “Broken Silence” filmleriyle devam edecek.

OLLİ WALDHAUER-FARİD ESLAM’IN SORU-CEVAP’TA SANATSEVERLERLE

18.30’da Kaymaklı Lemar Cineplex’te Nezahat Gündoğan’ın yönettiği“Hay Way Zaman” ve Mağusa Lemar Cineplex’te Olli Waldhauer-Farid Eslam’ın yönetmenliğini yaptığı “Istanbul United” filmlerinin gösterimleri gerçekleşecek.

3 ŞEHİR 3 FİLM

21.00’de ise Kaymaklı Lemar Cineplex’te, Türk pembe dizileri dünyada fırtınalar koparıp Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Asya‘da milyonlarca seyircinin gönlünü fethetmiş durumda. ‘Kısmet‘, piyasanın en gözde oyuncuları ve yaratıcı yeteneklerine benzeri görülmemiş bir şekilde yaklaşarak, bu din ve kültür sınırlarını aşan mucizevi başarının sırrını aydınlatmaya çalışıyor. Film gözde Türk pembe dizilerinin gösterişli yapım setlerinden yola çıkıp  Kahire, Abu Dabi, İstanbul, Atina, Sofya ve Mostar‘da evlere ve sokaklara uzanarak, izleyiciyi, tabular yıkan bu pembe dizilerin bölgedeki kadınların haklarına sahip çıkmalarına ve yaşamlarını dönüştürmelerine nasıl yardımcı olduğunu keşfetmeye çağıran, Nina Maria Paschalidou’nun yönetmen koltuğuna oturduğu “Kısmet” adlı film gösterilecek, Mağusa Lemar Cineplex’te ise 1946‘da, Soyvet işgalindeki eski bir Doğu Prusya köyünde geçen Wolfskinder‘de, 12 yaşındaki Hans ve 9 yaşındaki kardeşi Karl‘ın yaşadıklarını ele alan  “Wolfskinder” ve Girne Lemar Cineplex’te “Uzun Yol” adlı filmler sanatseverlerle buluşturulacak.

DOĞU AKDENIZ ÜNIVERSITESINDE 3 FILM

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin salonunda 11:30’da “Hitler's Children”,15:30’da “Plotfor Peace”ve 18:30’da çocukluk aşkı olan ama on yıldır konuşmamış Michael ve Kristen’ın, otuzlu yaşların başlarında tesadüfen karşılaşmalarını ve sonrasında yaşananları anlatan “Dead Cat” adlı filmler gösterilecek.

FESTİVAL SÜRESİNCE GOETHE INSTİTUT VE H4C’DE FİLM GÖSTERİMLERİ GERÇEKLEŞECEK

Goethe Institut’te ise saat 21.00’de Mirjam Leuze’ın yönettiği Flowers of Freedom filmi izleyicileriyle buluşacak.

Ayrıca H4C’de Finding Family adlı film saat 20.00’de izleyicileriyle buluşacak.

Festival kapsamında ayrıca birçok filmin yönetmeniyle ve oyuncularıyla soru cevap kısımları da gerçekleşecek. Festival için tam bilet fiyatları 10 Türk Lirası olarak belirlenirken indirimli bilet (öğrenci, engelli, 65 yas üstü) 5 Türk Lirası, kombine bilet ise 85 Türk Lirası olarak belirlendi. Ayrıca ara bölge ve üniversitelerdeki gösterimler ücretsiz olacak. Festivalle ilgili detaylı bilgi için www.goldenislandfilmfestival.org adresi ziyaret edilebilir.

festival-page-001-(kopyala).jpg