İlki 2014 yılında gerçekleştirilen ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan 2. KKTC Uluslararası Korolar Festivali’ne başvurular başladı. 10 – 16 Temmuz 2016 tarihlerinde DAÜ kampüs ve tesislerinde düzenlenecek festivale bu yıl KKTC, Türkiye ve Avrupa’dan korolar başvurabilecekler.

 

Festival Sanat Yönetmeni ve Koro Şefi Erkan Dağlı’dan alınan bilgiye göre, 1000 koristle sınırlı festivale katılmak isteyenler www.emu.edu.tr/korolarfestivali web adresindeki başvuru formunu doldurarak başvurabilecekler. 20 Mart 2016 tarihine kadar başvuru yapılacağı belirtilen festival, bu yıl altı gün sürecek. Festivalde katılımcı korolar, Dünya Çoksesli Koro Edebiyatı yanında, Oskay Hoca’nın düzenlemeleri olan Kıbrıs halk türkülerinden de bir eser seslendirecekler. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek festivalde bu yıl ayrıca ‘Kardeş Koro’ uygulaması da yapılacak.

Koroların aktiviteleri ile farklı sanat alanlarında gösterimlerin de yer verileceği KKTC Korolar Festivali, büyük bir şölene hazırlanıyor. 2. Uluslararası Korolar Festivali’nin ülkemiz turizmine de büyük ölçüde katkı sağlaması beklenmektedir.