Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği, 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle şiir okuma etkinliği düzenleyecek.

Etkinlik Pazartesi akşamı saat 19.30’da, Gazimağusa’da Buğday Camii’nde yer alacak.

Birlik Başkanı Ümit İnatçı’nın yaptığı açıklamaya göre, ‘‘Şiir yaşama dokunur, yaşam şiire’’ sloganıyla gerçekleşecek etkinliğe 22 şair katılarak ikişer şiir okuyacak.

Geceye katılacak olan şairler şöyle:
“Bedia Balses, Celal İnal (Türkiye), Çiğdem Kutlu Güney, Dervişe Güneyyeli Kutlu, Emel Kaya, Fatma Akilhoca, Fatoş Avcısoyu Ruso, FerihaAltıok, Filiz Naldöven, Gürgenç Korkmazel, HakkıYücel, HalilKarapaşaoğlu, Jenan Selçuk, Mehmet Kansu, Nafia Akdeniz, Neşe Yaşın, Ruhsan İskifoğlu, Serkan Soyalan, Tamer Öncül, Tuğçe Tekhanlı, Ümit İnatçı ve Zeki Ali.”

İNATÇI

Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği Başkanı İnatçı açıklamasında, ‘‘Sanatçı ve Yazarlar Birliği olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da şairlere ve şiirlere dikkat çekme günü olarak düşünülmüş bu günde toplanıyoruz” dedi.

“Şiirlerimizi okuyoruz. Şiirin okunduğu an şiirin yazıldığı anın tekrarıdır. Bu tekrar şiirin yaşamasını sağlayan, ona seste beden veren eylemin kendisidir” diyen İnatçı şöyle devam etti:

“Şiir tüm bu olumsuzluklar karşısında sadece bir tanıklık durumuyla yetinemez elbette. Dile getirme vazifesini yerine getiren ve vicdanın sözcülüğünü yapma durumuna düşen bir etkinlik de değil şiir. Ama tüm yıkıntılar arasından doğrulabilmek ve hayata yeniden tutunabilmek için bir direnç kaynağıdır. Haykırmaktır, erdemin sözüdür, sesidir...’’