Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu’nun (KIBATEK) 39. Uluslararası Edebiyat Şöleni, 19-20 Şubat tarihlerinde İtalya'da gerçekleşecek. Etkinliğe, Türkiye’nin KIBATEK Derneği’nden davet alan Kıbrıslı Türk tiyatro yazarlarından Sevil Emirzade de katılacak.

Türkiye’nin KIBATEK ve İtalya’nın Pablo Neruda Edebiyat Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri 39. Uluslararası Edebiyat Şöleni kapsamında halka yönelik şiir şölenleri dışında; halen 41 ülkeyle iletişim ve işbirliği içinde olan KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam’ın Bari Üniversitesi'nde vereceği “Doğu Şiiri Batı Şiiri Bağlamında Çağdaş Türk Şiiri'ne Bakış” başlıklı konferans, katılımcı ülkeler arasında uluslararası edebi çeviri faaliyetlerinin ele alınıp, koordine edileceği teknik toplantı, TV programları, çeşitli ülkelerden ses ve sahne sanatçılarının yer alacağı gösteriler, Bari ve Taranto çevre gezileri ayrıca Roma gezisi gibi etkinlikler bulunmakta.

İtalya'nın Bari ve Taranto şehirlerinde yer alacak uluslararası etkinlikte Türkiye ve İtalya dışında; Romanya, Kanada, Filipinler, Hollanda, Yunanistan, KKTC, Şili, Almanya, Hindistan, Azerbaycan,  Irak, İrlanda, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Pakistan'dan şairler, yazarlar, çevirmenler ve Türkologlar yer alacak.

Edebiyat şölenine, Türkiye’nin KIBATEK Derneği’nden davet alan ülkemiz tiyatro yazarlarından Sevil Emirzade de katılacak