“4’üncü Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu” tamamlandı.

Sanatçı Ayhatun Ateşin’in verdiği bilgiye göre, sempozyum kapsamında gerçekleşen ve 10 ülkeden katılan sanatçı işlerinden oluşan seramik sergisi de yoğun ilgi gördü.

İnteraktif atölye çalışmalarının yanı sıra sempozyum akademik ve arkeolojik sunumlarla da desteklendi.

Cumhurbaşkanlığı, Vakıflar İdaresi Başkanlığı ve DAÜ’nün ev sahipliği yaptığı sempozyumun sergisi Eylül 2016’da İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

Sanatçı Ayhatun Ateşin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Kopyaları da olsa bu topraklardan sökülen köklerimizi, üreterek yeniden yeşertiyoruz. Eylül 2016’da İstanbul’da son kez gerçekleşecek sergiyle hedeflenen bin esere ulaşılacak. Ardından bulunduğu ama korunamadığı topraklara geri dönecek” dedi.

Adanın 12 bin yıllık insanlık tarihinde üretilen binlerce eserin yüzyıllar boyu Kıbrıs’tan yurt dışına götürüldüğünü söyleyen Ateşin, “Bu eserler şimdi, dünyanın en ünlü müzelerinde adeta yurt özlemi çekercesine bekliyorlar… Tıpkı göç eden insanlarımız gibi ve çok şey anlatıyorlar. Bir gerçek var, o da şudur ki Alashia dünyayı aydınlatıyor ve aydınlatmaya devam edecek” ifadesine yer verdi.