Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından dün akşam19.00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılan sergi, 19 Ekim Pazar gününe kadar hafta içi ve hafta sonu 08:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 6 yıldır hem fotoğraf hem fotoğrafçı bazında ülkenin en çok katılımlı fotoğraf yarışması olan Öztan Özatay Fotoğraf Sergisi’nde 55 fotoğrafçının 153 eseri sergileniyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter “ Öztan Özatay Fotoğraf yarışması sergisi Ülkemizin en kapsamlı fotoğraf sergilerinden olup çok sayıda fotoğrafa ev sahipliği yapmaktadır. Eski gazeteci iş adamı ve Kıbrıs Fotoğrafçılarının öncü ismi olan Öztan Özatay, anısına bu yıl 6.sı düzenlenen Özkan Özatay fotoğraf yarışması sergisine Gazimağusa Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Kültür ve Sanat etkinlikleri yerel yönetimin üzerinde durulması gereken en önemli unsurlardan biri olmalıdır. İnsanları bir araya getiren kültürel çeşitliliği ve en önemlisi sosyal birlikteliği sağlayan yerli ve yabancı kültür sanat etkiliklerine ev sahipliği yapmak Belediyemiz ve ülkede yaşayan insanlarımız için büyük bir kazançtır. Önümüzdeki dönemlerde sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde bu çalışmaları daha da yaygınlaştırmak en temel hedeflerimiz arasındadır. Sanat ve Kültür birikimlerimizi aktarma konusunda her zaman iş birliği halinde hazır olduğumuzu altını çizerek belirtmek istiyorum. Ülkemizin sanat tarihsel ve kültürel birikiminin vatandaşlara yansıtılması bize en çok katkı sağlayacak çalışmalardan bir tanesidir.” Şeklinde konuşmada bulundu.

Yarışma organizatörü Buket Özatay yaptığı konuşmada, 2008 kaybettikleri eski gazeteci, fotoğrafçı, işadamı Öztan Özatay’ın anısına 6 yıldır düzenlenen yarışmasnın 2. sergisinin Gazimağusa’da yapıldığını, ödül alan fotoğrafların sergileneceğini, renkli siyah beyaz ve doğa olmak üzere 3 kategori olduğunu, 99 fotoğrafçının 986 fotoğrafın yarıştığını yarışmada 55 fotoğrafçı 153 eserinin sergilendiğini söyledi.

Ülkenin en prestijli ve en çok katılımlı fotoğraf etkinliğine bu yıl da rekor katılım olduğunu, güney Kıbrıs’ta yapılan en çok katılımlı yarışmayı aştığını, bu başarının en önemli sırrı babasının ismi olduğunu,  Öztan Özatay’ın 3 neslin fotoğraflarını çektiğini, lise yıllarında okul sonrası fotoğraf çektiğini aktardı. Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaç Vakfı’na katkı yapıldığını, yarışmaya katılan her sanatçı 15 TL ödeyerek katkı sağlandığını, ayrıca fotoğrafların bedelinin yüzde 50’sisnin vajfa verildiğini söyledi. Özatay, serginin Gazimağusa’da açılmasından dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.

unnamed-036.jpg

unnamed-(2)-015.jpg

unnamed-(1)-018.jpg