Yarışma organizatörü Buket Özatay’ın açıklamasına göre Öztan Özatay 7. Fotoğraf Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı 10 Şubat Salı saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Sergi 19 Şubat’a kadar açık kalacak ve hafta içi 08.00-15.30, perşembe 08.00 -18.00 saatleri arasında 14 Şubat Cumartesi günü de 08.00–13.00 saatleri arasında izlemek mümkün olacak.

ÖDÜLLER

Eski gazetecilerden, işadamı ve Kıbrıs Türk fotoğrafçılığının önde gelen isimlerinden Öztan Özatay anısına bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini Türkiye’den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkan Yardımcısı, Fotoğrafçı Doçent Ozan Bilgiseren, Atlas Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Fotoğrafçı Sinan Çakmak, Kıbrıs’tan Yakın Doğu Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi, fotoğrafçı İsmail Gökçe yaptı.

Yarışmaya 112 kişi 1909 eserle katıldı. Jüri değerlendirmeleri sonucunda Serbest Renkli Kategori’de “Kırmızı Güzeldir” adlı fotoğrafı ile Lisani Otağ’a Öztan Özatay Başarı Ödülü Canon EOS 700D 18-55 IS Kit, “Durakta” adlı fotoğrafı ile Faik Iraz’a Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü (Alpet sponsorluğunda) 1,250 TL, “Naturmort” adlı fotoğrafı ile Emel Sefer’e Derya Butik Özel Ödülü ve 1000 TL’lik hediye çeki, “Sahara’da Sel” adlı fotoğrafı ile İnanç Tekgüç’e Jüri Özel Ödülü, Kıbrıs’ta insan, Yaşam, Mekan Kategorisi’nde “Kırmızı Elma” adlı fotoğrafı ile Faik Iraz’a Denktaş Vakfı Başarı Ödülü ve 1,500TL verildi.

“Bekleyiş” adlı fotoğrafı ile Gülcan Arkoy’a Türkiye İş Bankası Özel Ödülü ve 1,000TL, “Gölge Oyunları” adlı fotoğrafı ile Altuğ Galip’e Jüri Özel Ödülü, Doğa kategorisinde “İlkbaharın Sevinci” adlı fotoğrafı ile Özgür Gökaşan’a Türkiye İş Bankası Başarı Ödülü ve 1,500TL, “Sunward” adlı fotoğrafı ile Hasan Bağlar’a Öztan Özatay Özel Ödülü ve Canon EOS 1200D, “Lets Stay Together” adlı fotoğrafı ile Gökhan Saymaz ve “First Steps” adlı fotoğrafı ile Tevfik Ulual jüri özel ödüllerini aldı.

Ayrıca tüm kategorilerin toplamında “En fazla sergileme alan fotoğrafçı ödülü” olan Hama dijital fotoğraf çerçevesini Hasan Bağlar aldı.

52 KİŞİ 107 ESERLE SERGİLEME ALDI

Yarışmada şu 52 kişi, toplam 107 eseriyle sergileme aldı:

“Adem Kavaz 1, Ahmet Dağbaşı 2, Alev Emre Gürsev 1, Altuğ Galip 4, Arif İşgüzar 2, Atila Karaderi 1, Ayşe Gökyiğit 1, Ayşe Kocaismail 1, Başar Taşlı 4, Cemal Okur 1, Ceyhan Özyıldız 4, Cüneyt Bayram 1, Doğay Erçağ 4, Duyal Tüzün 2, Duygu Akarsu 1, Emel Sefer 3, Ersan Korudağ 1, Ertaç Cüneyt 1, Faik Iraz 5, Gökhan Saymaz 5, Gülcan Arkoy 2, Hakan Doğahan 1, Hasan Bağlar 6, Hasan Okanar 1, Hüseyin Cahit Taşkıran 2, İbrahim Erben 1, İbrahim Üstüner 1, İnanç Tekgüç 1, Kenan Hürdeniz 2, Korman Kocaismail 1, Lisani Otağ 2, Mehmet Bülent Türkelman 1, Mehmet Gökyiğit 2, Mehmet Tatlısesli 1, Mert Vamık 1, Mustafa Evirgen 1, Mustafa Müezzinoğlu 4, Nejat Şık 2, Nibel Tektan 1, Olga Erbaş 1, Özgür Gökaşan 1, Reşat Maner 5, Süleyman Candar 1, Süleyman Kaplan 5, Şefik Ormancıoğlu 1, Şirin Gazi 2,Taşkın Duman 2, Tevfik Ulual 4, Tijen Yakup 2 Zeka Baydar 1, Zeki Gürsel 3, Zerrin Erdilek 1.”

Sergileme alanlara katılımcı belgesi ve sergi kataloğu verilecek.

KEMAL SARAÇOĞLU VAKIF’INA MADDİ KATKI

7. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi’ne katılan her fotoğrafçı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu karşılığı 15TL ödeyerek yarışmaya katıldı.

Ayrıca sergide satılan her fotoğrafın bedelinin yarısı eserin sahibi fotoğrafçıya, kalan yarısı ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakıf’ına verilecek.