8. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali, 9 Aralık Çarşamba akşamı, Gönyeli Belediyesi'ndeki açılış kokteyli, Sol Anahtarı müzik dinletisi ve "İki Gece Bir Gün" filminin gösterimi ile başlıyor.

19 Aralık’a kadar sürecek olan festivalde dünyadan ve Türkiye'den çeşitli temalarda filmler ve belgeseller gösterilecek.

Festival, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve Akdoğan'da seyirciyle buluşacak.

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin genel prensiplerine uygun olarak, gösterimler halka açık, biletsiz ve ücretsiz olacak. Tüm etkinlikler saat 19.30'da başlayacak ve Lefkoşa gösterimleri Gönyeli Belediyesi'nde yer alacak.

Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl "zulümlere inat direnerek yaşamak" sloganını benimseyen festivalin amacı; tüm dünyadan işçi sınıfının yaşamını ve mücadelesini anlatmak, emek mücadelesine dair deneyimleri film ve belgeseller aracılığıyla paylaşmak, işçilerin, işsizlerin, öğrencilerin, kadınların, eşcinsellerin, kısacası “tüm ezilenlerin ve ayrımcılığa uğrayanların” direnişini ve halkların isyanını gösteren çalışmaları yaygınlaştırmak olarak açıklandı.

Açıklamaya göre, festival; Akdoğan Fikir Sanat Atölyesi, Alevi Kültür Merkezi, Baraka Kültür Merkezi, Biyologlar Derneği, BASIN-SEN, BES, ÇAĞ-SEN, DAÜ BİR-SEN, DAÜ-SEN, DEV-İŞ, EL-SEN, GÜÇ-SEN, Güzelyurt İlçesi Geliştirme ve Kalkındırma Derneği, Kıbrıs Pir Sultan, KOOP-SEN, KTAMS, KTMMOB, KTOEÖS, KTÖS, KTTB, TEL-SEN, TIP-İŞ ve Festival Gönüllüleri tarafından düzenlenecek; Ambar Film, Radyo Mayıs ve Radyo Sim tarafından desteklenecek.