Dünyaca ünlü ABD'li müzik grubu Pink Martini, Avrupa turnesi kapsamında İstanbul, Bodrum ve Kıbrıs'ta konser verecek.

Konuya ilişkin PaisonTurca'dan yapılan açıklamaya göre, Thomas M. Lauderdale'nin kurduğu ünlü müzik grubu Pink Martini, Storm Large’ın vokali eşliğinde, 17 Temmuz'da İstanbul'da, 19 Temmuz'da Bodrum'da ve 21 Temmuz’da Kıbrıs’ta hayranlarıyla buluşacak.

Açıklamada, yaptıkları müziği global pop olarak tanımlayan Pink Martini'nin, "Türkiye artık evimiz gibi. Pasion Turca ile 15 yıl içerisinde bir aile gibi olduk. Türkiye’nin birçok şehrinde İstanbul, Bodrum, İzmir, Ankara, Çeşme ve Kıbrıs’ta sahne aldık. Türkiye ve İstanbul bizim için çok özel. Her seferinde güzel anılarla ayrılıyoruz ve tekrar gelmek için sabırsızlanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kendisini "dünya vatandaşı ve müzik elçileri" olarak tanımlayan grubun, "Değişik kültürlerin geleneklerini, dillerini, tarihlerini bilmek ve çalışmak zorundayız. ABD’li bir grubuz, ancak zamanımızın büyük bir bölümünü Avrupa’da geçiriyoruz. En büyük amacımız, hangi kültürden olursa olsun, dünya üzerinde çok geniş bir dinleyici kitlesine seslenebilmek." şeklindeki görüşü aktarıldı.

PİNK MARTİNİ

1994 yılında klasik piyano eğitimi alan Harvard mezunu Thomas M. Lauderdale tarafından Portland’da kurulan grup, şu ana kadar çıkardıkları "Sympathique", "Hang on LittleTomato", "Hey Eugene!", "Splendor in theGrass", "Joytothe World", "1969", "A Retrospective", "GetHappy" ve "Dream A LittleDream" albümleri ile altın ve platin plak ile ödüllendirildi.

The West Wing’den Desperate Houseviwes’a kadar birçok dizi ve filmde müzikleriyle yer bulan Pink Martini, Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına birçok farklı eser seslendiriyor.

Avrupa’daki ilk performansını Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren Pink Martini özellikle Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika, İsviçre, Yunanistan, Lübnan gibi ülkelerde kapalı gişe konserlere imza atıyor.