Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” adlı sanat ve kültür programına bu hafta Mağusa Sanat Tiyatrosu Oyuncusu Şenay Aktuğ konuk oldu.Söz konusu programda sanat ve tiyatro hakkında bir sohbet gerçekleştirildi. 

Tiyatro ve Türk Sanat Müziği Korosu’nda görev alan Şenay Aktuğ, programa kendini tanıtarak başladı. Aktuğ, Baf’ta doğduğunu ve savaş zamanı Mağusa’ya göçtüklerini belirtti. Canlı, hayata bağlılığı ve sosyal yapısı ile dikkat çeken Aktuğ, ilk oyunculuk denemelerini ülkenin bilinen tiyatrocularından Zalihe Susuzlu ile yaptığını, sonrasında ise İlke Susuzlu yönetimindeki Mağusa Sanat Tiyatrosu’na dahil olduğunu anlattı. 

10 yıldır söz konusu tiyatroda sahneye çıktığına değinen Aktuğ, evde oturan bir bayan değil, sanatla uğraşan biri olma isteği taşıdığını kaydetti. Aktuğ, oynadığı oyunlardan da söz ederek, sahneye ilk kez “Bir Okkaya Bir Önge” isimli oyunda çıktığından bahsetti. Aktuğ yıllar sonra dahil olduğu tiyatro sanatı ile ilgili “sahnede ben ben değilim sanki” ifadelerini kullandı ve sahnede çok mutlu olduğunu söyledi. 

Türk Sanat Müziği faaliyetlerini de sürdüren Aktuğ, yaşamına koro çalışmalarının nasıl dahil olduğundan söz etti. Mağusa’ya göç sonrası 11 yıl Gazimağusa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nda görev aldığını kaydeden Aktuğ, sonrasında 7 yıl Kıbrıs Sanat Derneği, şimdilerde ise Cem Kafkas yönetimindeki Yeniboğaziçi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nda çalışarak, müzikle içiçe olduğunu belirtti.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 6 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 21.00’de, tekrarı ise 7 Eylül 2014 Pazar günü saat 17.00’de SİM TV ekranlarından izleyici ile buluşacak.