Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı”  programında bu hafta 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı’na katılan emekli müzik eğitmenleri Rabia Dönmez Yılmam, Serpil Özyüksel, Ayşe Seymenoğlu ve Kamuran Oktay konuk oldular. Söz konusu programda koro müziği ve 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı hakkında sohbet gerçekleştirildi. 

Bursa’dan katılan Rabia Dönmez Yılmam, 100 Ses Koro Okulu’nun harika bir proje olduğunu ve projede yer almanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Nefesinin yettiği sürece söz konusu projede yer almayı ve gençleri desteklemeyi arzu ettiğini ifade eden Yılmam, “Bir ülkede ses birliği olursa, söz birliği  de olur. Bu projeler çoğalırsa sesleri de sözleri de bir olacak ve gönüllerinde bir bütün oluşturacak. Gittikleri ülkelerde de bu bütünlüğü yayacaklar. O zaman daha mutlu bir toplum olacağız.” diyerek duygularını aktardı. 

Ankara’dan gelen Serpil Özyüksel ise koro müziğinin bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayarak, eğitimin gerekliliği ve sanatın gücüne dikkat çekti. Dünyada kaos olabileceğini ama bunun sanatla aşılabileceğini dile getiren Özyüksel, 100 Ses Koro Okulu’na katıldığı için gurur duyduğunu ve gençlerin karşısında sorumluluk hissettiğini bildirdi.

KKTC’ye ilk kez gelen Ayşe Seymenoğlu da söz alarak, 100 Ses Koro Okulu’nu çok özel bulduğunu belirtti. Seymenoğlu, “Ses, temin edilmesi en kolay olan enstrümandır. Bunun yanında bütün enstrümanların uyum içinde bir varlık yaratması çok değerli birşeydir. Sesimizin uyum içinde olması hem kolay hem çok kıymetli hem de çok zor.” dedi.

“Daha uçaktayken kalbimin çarpıntısını, heyecanını hissettim” diyerek duygularını aktaran Kamuran Oktay ise kendisini davet eden ekibe çok teşekkür etti ve mutluluğunu dile getirdi. Koro performanslarından bölümlerin de izletildiği programda Erkan Dağlı konuklara bir sürpriz yaptı. Dağlı, konukların üniversite yıllarında edindiği yakın arkadaşı Kıbrıslı müzik eğitmeni ve koro şefi Gülsen Hoca’yı programa kabul etti ve hep birlikte eski günleri yad edip duygu dolu anlar yaşadılar.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 20 Şubat 2016 Cumartesi günü, 20.15 – 21.00 saatleri arasında, tekrarı ise 21 Şubat 2016 Pazar günü, 12.10 – 12.55 saatleri arasında Kanal Sim’de yayınlanacaktır.