Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programına bu hafta müzisyen Nidai Yıldız konuk oldu. Söz konusu programda engelli bireylerin sorunları ve müziğin engel tanımaması konuşuldu.

Programın açılışını yapan Erkan Dağlı ilk olarak konuk Nidai Yıldız’a “Kendini engelli olarak tanımladığında neler hissettin?” sorusunu sordu. Yıldız, engelli olduğunun bilincine geldiğinde bunun kendisi için hiçbir sorun teşkil etmediğini belirtirken, ailesinin ve özellikle dedesinin kendisiyle çok yakından ilgilendiğini ifade etti. Kendisini engelli olarak görmedikleri için ailesine teşekkür eden Yıldız, geçenlerde engelli kartı olmadığı için arabasını engelli park yerine park edemediğini ve bundan dolayı uzun bir mesafe yol yürümek zorunda kaldığını söyledi. Hiçbir engelli arkadaşının engelli kartı olmadığını belirten Yıldız, Çalışma Bakanlığı’na bu engelli kartlarının basımı için çağrıda bulundu.

Yıldız, 2010 yılında vermiş olduğu bir konserde tanıştığı Cihan Yıldız’la özellikle müzik yaşantısının ne yönde değiştiğini anlattı. DAÜ’de kısa bir süre Şan eğitimi gören Yıldız, müziği hiçbir zaman bırakmadığını sözlerine ekledi. Cihan Yıldız’la tanıştıktan sonra müzik hayatında önemli değişikler olduğunu söyleyen Yıldız önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gidip Cihan Yıldız’la müzik çalışmalarına devam edeceğini ve bir single albüm çalışması yapacaklarından bahsetti. Programda ayrıca Cihan Yıldız’ın “Ağlama bu ayrılığa” isimli parçası dinletildi. Cihan Yıldız’la aralarında bir abi kardeş bağı olduğunu ifade eden Yıldız, kendisinin maddi manevi kendisine hep destek olduğunu söyleyerek bu destek için teşekkür etti.

Programda engelli vatandaşlarımızın müzik yapma konusunda çok çekingen olduğu kunuşuldu ve bu konuda devletten engelli vatandaşlarımızın rahatça müzik yapabilmelerine olanak sağlamaları istendi. Yıldız “Tüm engelli arkadaşlarıma ışık olmak istiyorum” dedi ve engelli bireylerin evlerine kapanmamaları çağrısında bulundu.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 26 Aralık 2015 Cumartesi günü, 20:15 – 21:00 saatleri arasında, Kanal SİM’de izleyici ile buluşacak.