Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, önceki akşam Milli Eğitim Bakanlığı ile Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın ortaklaşa sürdürdükleri uyuşturucuyla mücadele eğitimi projesi kapsamında ülkede bulunan Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği “Günlük” isimli oyunu izledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre YDÜ AKKM’de yer alan tiyatro oyunu sonrası konuşan Meral Akıncı, tiyatroda yer alan sanatçı ve ekip ile organizasyona katkı yapan herkese teşekkür etti.

Meral Akıncı izlediği oyunun konu itibariyle gençlere önemli mesajlar verdiğini söyledi ve baskıcı eğitim yöntemleriyle yetiştirilen çocukların psikososyal olarak yanlış gelişimlerinin psikolojik etkilerinden bağımsız olarak ortaya çıkmadıklarını da verilen mesajlara ekledi.

Akıncı, içinde bulunulan çağın bireylerinin tüketim odaklı olup yanlış beslenme, hareket eksikliği, zevk düşkünlüğü, heyecan peşinde koşma, annenin fiziksel olarak eksikliği, empati eksikliği ile babanın yokluğu gibi ilişki bozukluklarıyla çocuğun güvensiz, muhtaç ve bağımlı olmalarına yol açtığını ifade etti.

Meral Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocukların gereksinimlerine karşılık vermemek, onları dinlememek ve anlamamak, yeteri kadar sevgi göstermemek gibi davranışlar da bağımlılık, yalnızlıklarını ve kendilerini emin hissetmeme ile emniyet içinde olmama eğilimlerini artırmaktadır.

Dünyaya geldiğinde gelişimi için en uzun süre birine ihtiyaç duyan tek canlı insandır. Önemli olan da ihtiyaç duyduğu bağımlılık dönemlerinde doyurulmasıdır, aksi halde yaşam boyunca bir şeye (tatlı, sigara, alkol, uyuşturucu vb.) bağımlı yaşayacaktır.”

Daha güzel bir gelecek için sevginin ve sevgi paylaşımının önemine dikkat çeken Meral Akıncı, çocuk dünyaya getirmenin büyük sorumluluk olduğunu da kaydetti.

1449061193.jpg

1449061214.jpg

1449061228.jpg