KKTC Seramikçiler Derneği’nin, Kültür Dairesi katkılarıyla düzenlediği “Kimlik” adlı sergisinin açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından yapıldı.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan serginin dün akşam gerçekleştirilen açılış törenine, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yanı sıra Meclis Başkanı Sibel Siber, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, seramikçiler, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Sergi 15-22 Haziran tarihlerinde mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebilecek.

ÖZTAN

Serginin açılış konuşmasını yapan KKTC Seramikçiler Derneği Başkanı Semral Öztan, 1999 yılında kurulan dernekleri hakkında bilgi verdi.

Dernek olarak ülkedeki seramik sanatını geliştirmek, yaygınlaştırmak ve uluslararası alana taşımak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Öztan, sergide 12 sanatçının eserlerinin yer aldığını söyledi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, sanatçıların yapıt ve eserleriyle konuştuklarını, dolayısıyla kendilerinin de ancak bu eserlere takdir sözleri söyleyebileceklerini kaydetti.

Sergide sanatçıların kilden kimlik yarattıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, çamura hayat vermenin çok önemli bir maharet ve yetenek olduğunu söyledi.

Sanatçıların çabalarının devamını temenni eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bu tür çabaların desteklenmesi gerektiğini, katkı koymak için ellerinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, böylesine önemli bir etkinliğin açılışına katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, sanat ve sanatçılara verilen değerin artmasının ülkeye de güç katacağını söyledi.

“Sanata ve sanatçıya katkı ve değerin artması bizi güldürüp uluslararası alanda güvenimizi yükseltecek” diyen Siber, sanata katkı koyanlara teşekkür etti.

Konuşmalar ardından sergiye katkı koyanlara belge takdim edildi ve serginin açılışı yapıldı.

1434437941.jpg

1434437907.jpg