Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “13. Zeytin Festivali” kapsamında programlanan ancak olumsuz hava koşullarından dolayı ertelenen “Ali Nesim’i Anma Gecesi” ve “Yazarlar Şairler Buluşması” 23 Ekim Perşembe saat 20.00’de Colony Otel Salonu’nda yer alacak.

Etkinlik, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği ile Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Anma gecesine Araştırmacı-Yazar Mahmut İslamoğlu, Araştırmacı-Yazar Şevket Öznur, Şair-Yazar Hasibe Şahoğlu, Şair-Yazar Altay Burağan, Şair-Yazar Mehmet Kansu, Yazar Ceyhan Özyıldız ve Şair Fatoş Avcısoyu Ruso katkı koyacak. Gecede ayrıca merhum Ali Nesim’in oğlu Tayfun Nesim tarafından slayt gösterimi yapılacak.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yazılı açıklamasında, “Ali Nesim” adının yaşatılmasının önemine işaret ederek, Ali Nesim’in genelde ülke edebiyatı özelde ise Girne ve Zeytinlik halkı için çok önemli bir değer olduğuna vurgu yaptı.

Ali Nesim’in ülke edebiyatına yaptığı katkıların hiç bir zaman unutulmayacağını vurgulayan Güngördü, “Girne Belediyesi olarak Ali Nesim hocamızı unutmamaya ve unutturmamaya kararlıyız” dedi.