Creditwest Bankası desteğiyle yapılacak festival, yönetmen Derviş Zaim’in “Balık” filminin gala gösterimiyle başlayacak.

Kıbrıslı yönetmenin filmi, 6 Kasım Perşembe akşamı Girne Amerikan Üniversitesi’nde, Kıbrıs’ta ilk kez izleyiciyle buluşacak. Yönetmenle birlikte, filmin başrol oyuncuları Bülent İnal ve Sanem Çelik’in de Girne’deki açılış galası etkinliğine katılması bekleniyor.

Altın Ada Film Festivali’nin ilk yılında, Sinema Onur Ödüllerini yönetmen Derviş Zaim’le paylaşacak olan konuk sanatçılar Demet Akbağ ve Erdal Özyağcılar da galada bulunacak.

Festival programının tamamı, 31 Ekim Cuma günü açıklanacak.

FESTİVAL HAKKINDA

Yapılan açıklamada, Altın Ada Uluslararası Film Festivali hakkında şu bilgiler verildi :

“Festival, İngiltere’de faaliyet gösteren Balık Arts ve Kıbrıs’taki Altın Ada Kültür Sanat Derneği tarafından ortaklaşa düzenlendi. Festivalin hamileri Baroness Meral Hussein-Ece OBE (Britanya İmparatorluk Nişanı sahibi) ve oyuncu Tamer Hassan.

GIIFF, şu kurumlarca desteklenmektedir:

Independent Film Trust, Raindance Film Festivali, East Anglia Üniversitesi (Film Bölümü), Home for Co-Operation, Movies that Matter Film Festivali, Detmold Uluslararası Kısa Film Festivali, Datça Uluslararası Kısa Film Festivali, Kıbrıs Türk Toplum Derneği ve Youth Power Cyprus.

Festivalin ana sponsoru Creditwest Bankası ve co-sponsoru Girne Amerikan Üniversitesi, resmi iletişim ortağı Kuzey Kıbrıs devlet yayın organı BRT ve iletişim sponsoru da Kuzey Kıbrıs Turkcell’dir.”