Art Rooms Galleri’den verilen bilgiye göre, çalışmalarını Kıbrıs ve İstanbul’da sürdüren ressam Filiz Ankaç’ın “Amor - Amorf” isimli sergisi 26 Eylül’de açılacak ve 27 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Sergisinin açılışı, 26 Eylül Cuma saat 19.00’da Girne’deki Colony Hotel karşısında bulunan Art Rooms Galeri binasında yapılacak. Kokteylin de düzenleneceği sergi, Oya Silbery’nin küratörlüğünde gerçekleştirilecek.

“Tohum”, “Güneş Ağaçları” ve “Harikalar Diyarı” alt başlıklarından oluşan sergide, sanatçı “Tohum” serisiyle kozmogoniye dair sorular ortaya atarken, “Güneş Ağaçları”yla da ezber bozarak alışılagelmiş, konvansiyonel kök, gövde, dal, yaprak kutsamacılığını öteleyerek motif aracılığıyla yaşamın kaynağına işaret ediyor, onu kutsuyor ve kozmogoniye dair sorularına cevaplar veriyor.

Sanatçı, “Harikalar Diyarı” serisinde ise, özgürlükle yaşamın kutsallığına dair göndermelerde bulunarak, doğa, yaşam ve aşka dair sözler söylüyor, seyirciyi uyuşturmadan, kaçış unsurlarıyla boğmadan, onlara yaşama sevinci aşılayacak resimlerle buluşturuyor.