Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kıbrıs Türk Halk Dansları Fedarasyonu Başkanı Özlem Kadirağa ile bugün yaptığı görüşmede, Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun geçtiğimiz yıl İtalya’da katıldığı festivalde tam puan almasının kendilerine büyük gurur yaşattığını ifade ederek, “halk danslarımızın yurt dışındaki çalışmalarından takdirle söz edilmesi bizler için hem mutluluk hem gurur vericidir” dedi.

Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda CIOFF (BM UNESCO’ya bağlı Uluslararası Festival Düzenleyen Ülkeler Kuruluşu) Kuzey Kıbrıs Başkanı Özlem Kadirağa Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek, hem belediyenin halk dansları topluluğunun başarılarından dolayı Başkan İsmail Arter’i kutladı hem de Portekiz’de yapılacak halk dansları festivaline katılım konusunu görüştü.  Ziyarette Gazimağusa Belediye Meclis Üyesi Funda Acaroğlu ile Halk Dansları Eğitmeni Erda Can da yer aldı. Kadirağa, Başkan İsmail Arter’e başarılı çalışmalarından dolayı federasyonun flamasını ve plaket takdim etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu, federasyonu yakından takip ettiklerini ifade ederek, federasyonun ülkedeki tüm hak dansları eğitmenlerini bir çatı altında toplaması ve disiplin altına almasının çok önemli olduğunu vurguladı. Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun İtalya’nın Castrovillari şehrinde düzenlenen festivalde son derece başarılı olduğunu öğrenmenin kendisi için büyük gurur olduğunu ifade ederek, “halk danslarımızın yurt dışındaki çalışmalarından takdirle söz edilmesi bizler için hem mutluluk hem gurur vericidir” dedi. Arter, Halk Dansları Federasyonu ile istişare içinde çalışarak, ülkemize has olan figürler ve oyunlarla hem Gazimağusa’yı hem ülkemizi yurt dışında tanıtmaya devam edeceklerini belirtti ve başarılarından dolayı halk dansları eğitmenlerini kutlayıp teşekkür etti.

Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı ve CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı Özlem Kadirağa ise, hem federasyon hem de CIOFF Başkanı olarak Belediye Başkanı İsmail Arter’e her 2 kuruluşla ilgili bilgi vererek, göreve geldikten sonra ilk ele aldıkları konunun oyunlarla ilgili düzenleme yapmak olduğunu, figürleri ve müzikleri dvd ve kitap haline getireceklerini, ayrıca halk dansları eğitmenlerine kurslar başlattıklarını, Gazimağusa Halk Dansları Topluluğu eğitmenlerinin de başarılı olduğunu ve belge alacaklarını söyledi. Kadirağa, belediyenin halk dansları çalışmalarından da övgüyle bahsederek, Gazimağusa Halk Dansları Topluluğu’nun geçen yıl İtalya’da katıldığı festivalde 5 üzerinden tam puan aldığını ve son derece başarılı olduğunu, belediyenin halk dansları topluluğunun CIOFF aracılığıyla yine uluslararası festivale katılacağını kaydetti. Kadirağa, hem kültür sanat çalışmalarına verdiği önemden dolayı hem de çevre düzenlemeleriyle ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.