Kültür Dairesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 7’incisi gerçekleştirilen “Masal Günleri” etkinliğinin dördüncü periyodu 23 Mayıs Cumartesi günü “VIII. Minik Eller Seramik Etkinliği” ile birlikte yapıldı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre Lefkoşa’daki Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde aktif masal anlatımı ile başlayıp Atatürk Kültür Merkezi’nin bahçesinde yapılan seramik çalışmasıyla devam eden etkinliğe aileleri ile birlikte katılan çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Sahne sanatları alanında uzman Suzan Polat’ın gerçekleştirdiği aktif masal anlatımının ardından, masal anlatımının çocuklar üzerindeki etkisini ve yaratıcılıklarını pekiştirmek amacıyla Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Memuru Resim-Seramik Sanatçısı Bedia Kale yönetiminde yapılan seramik çalışmasıyla tamamlandı.

Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen Masal Günleri etkinliğine, okul öncesi, ana okul ve ilkokul çağındaki çocuklar velileri ile birlikte katıldı. Etkinliğe çocuklarını getiren veliler çocukları ile birlikte katılabilecekleri etkinlik sayısının azlığından yakınarak Kültür Dairesi’ne kendilerine böyle bir ortam yarattığı için teşekkür ettiler. Bu tip etkinliklerin artırılmasının aile bağları açısından da önemli olduğunu ve toplum kültürünün korunup yaşatılmasında çocuklar ile ailelerinin arasındaki ilişkinin de hayati önemi olduğunu vurguladılar.

Tunçalp “Vatandaşa hizmet görevimiz”

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da konuyla ilgili olarak halkın duyduğu memnuniyetten ve etkinliğe gösterilen ilgiden mutluluk duyduklarını belirtti. “Görevimiz vatandaşa hizmettir” anlayışıyla, kısıtlı daire bütçesi çerçevesinde kültür ve sanat için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Tunçalp, etkinliğin gerçekleşmesi için  Cumartesi günü çalışan Kültür Dairesi personeline de teşekkür etti.

Çocukları kitapla buluşturarak, kütüphanenin çocukların yaşamında aktif bir rol almasını sağlamayı ve farklı sanat dallarına olan ilgilerini artırmayı amaçlayan Masal Günleri etkinliği 6 Haziran Cumartesi günü sona eriyor. Kütüphane haftası etkinlikleri çerçevesinde 4 Nisan Cumartesi günü başlayan etkinlik on beş günlük periyotlar halinde iki haftada bir Cumartesi günleri Lefkoşa’daki Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde gerçekleştirildi.

Arzu eden tüm ortaokul öncesi yaştaki çocukların velileri ile birlikte katılabildiği VII. Masal Günleri etkinliği, 6 Haziran Cumartesi günü aktif masal anlatımının ardından, çocukların etkinlik süresince yaptığı çalışmaların sergilenmesiyle tamamlanacak. 

kutuphanent.jpg

masalgunleri.jpg

masalgunleri2.jpg

masalgunleri4.jpg