Avrupa Doğrudan Bilgi Merkezi (EDIC), Lefkoşa “Avrupa Film Geceleri” Festivali açılışı yapıyor.

30 Kasım ve 1 Aralık tarihleri arası Lefkoşa'da düzenlenecek Avrupa Film Geceleri Festivali'nin 2. Haftası ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’nden (AHDR) verilen bilgiye göre, festivalin her akşamında, Kıbrıs'taki ilgili tematik alanlarda şu anda aktif olan STÖ temsilcileri ve akademisyenlerle panel tartışması yer alacak.

30 Kasım Çarşamba günü, tartışma “Aşırılıkçılık” üzerine yoğunlaşacak.

30 Kasım akşamının filmleri, “Escaping Extremism” başlıklı kısa film ve dindar aşırılıkçılık üzerine ilginç ve benzersiz bir anlatımı olan “Holly Wars” (https://www.youtube.com/watch?v=WpzNf1ISZpE) isimli belgesel filmi olacak.

Festival, 1 Aralık Perşembe günü “Kadın Hakları” temasıyla kapanacak. Son akşamın filmleri, “Karsiliksiz | Insufficient” adlı Kıbrıslı yapımcı Rahme Veziroğlu’nun kısa filmi ve “Hand's On: Women, Climate, Change”  “Wrong Time, Wrong Place” (https://vimeo.com/88964826), başlıklı kadınların küresel ısınmayla mücadelede oynaması gereken olumlu role odaklanan film olacak.

Tüm film gösterimleri saat 20.00’de başlayacak. Giriş ücretsiz olup, tüm filmler İngilizce alt yazılı olarak gösterilecek.

Daha fazla bilgi için Acelya Özel’e, [email protected] e-posta adresine, 00357 22445740/ 00905488345740 numaralı telefonlara ve www.europedirectnicosia.eu internet adresine başvurulabilecek.