12. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali çarşamba akşamı Kıbrıslı Türk keman sanatçısı Nihat Ağdaç ve İngiliz piyanist Emil Duncmb’ın keman-piyano resitaliyle devam edecek.

Nihat Ağdaç ve Emil Duncmb resitallerinde J. Brahms’ın ve C. Franck’ın keman-piyano sonatlarını, A. Part’ın keman için fratres eserini ve A. A. Saygun’un horonunu yorumlayacak.

CUMA AKŞAMI SONA ERİYOR

Festival 13 Mayıs Cuma akşamı Türkiye’nin üstün yetenekli gençlerinden Deniz Şensoy ve Süeda Çatakoğlu’nun verecekleri keman-piyano resitali ile sona erecek.

Deniz Şensoy ve Süeda Çatakoğlu Beethoven Spring Sonata, Chopin Etude No.7, Shostakovich 4 Prelude, Achron Hebrew Melody, Schumann Noelette ve P. De Sarasate Carmen Fantasy eserlerini seslendirecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konseri ile 2 Mayıs’ta başlayan ve 13 Mayıs’ta tamamlanacak 12. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali, Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nin KKTC Cumhurbaşkanlığı, TC Büyükelçiliği, KKTC Turizm Bakanlığı, Kültür Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde ve Vakıflar İdaresi Müdürlüğü, Girne Rocks Hotel, Deniz Plaza, Hotel Bellapais Gardrens ve Kybele Restaurant’ ın katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Tüm konserler Bellapais Manastırı’nda saat 20.30’ da başlayacak ve biletler Lefkoşa Deniz Plaza, Girne Deniz Plaza, Dome Hotel, Bellapais Gardens, Kybele Restaurant ve Konser girişinden temin edilebilecek.