Uğur İrtem

20’nci Uluslararası Bellapais Müzik Festivali dün akşam verilen gala konseriyle başladı.

Festivalin ilk konserini Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın ev sahipliğinde veren “Türkiye’nin Renkleri” grubunda soprano Aytül Büyüksaraç, tenor Oğuz Çimen, klarnet sanatçısı Atıf Peynirci, piyanist Demet Eytemiz, balerin İpek İbrahimoğlu ve balet Hüseyin Altan Kılınç yer aldı.

Müzik Vakfı’nın organizasyonuyla bu yıl 17 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında Bellapais Manastırı’nda yer alacak ve toplamda 10 konsere ev sahipliği yapacak festival, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı Tanıtma Dairesi Müdürlüğü, Kültür Dairesi Müdürlüğü, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Türkiye İş Bankası, Akgünler Turizm ve Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda, birçok kuruluşun katkılarıyla gerçekleşiyor.

Cumhurbaşkanlığı himayelerindeki festivalde KKTC'nin yanı sıra, Türkiye, Makedonya, Finlandiya, Sicilya, İtalya ve  Fransa’dan sanatçılar sahne alacak.

Gala gecesinde sahne alan soprano Aytül Büyüksaraç, tenor Oğuz Çimen, klarnet sanatçısı Atıf Peynirci ve piyanist Demet Eytemiz, Türk ve yabancı opera ile unutulmayan Türkçe parçaları başarıyla seslendirdi. Büyük beğeniyle izlenen konseri sanatseverler ayakta alkışladı.

Konseri, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, 28’inci Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39’uncu Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, GKK Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bazı üst düzey yetkililer, sivil toplum örgütü, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle yerli ve yabancılardan oluşan kalabalık bir sanatsever grubu izledi.

Kuzey Kıbrıs 20’nci Uluslararası Bellapais Müzik Festivali’nde 22 Mayıs’ta Ada Rüyası gençlik konseri, 24-25 Mayıs’ta Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Bölge Bandosu konseri, 27 Mayıs’ta soprano Nazan Fikret ve piyanist Berrak Dyer’in şan resitali, 31 Mayıs’ta Makedonya’dan piyanist Maja Shutevska –Kırovska ve Keman Sanatçısı Ljubisha Kırovski’nin keman piyano resitali, 3 Haziran’da Finlandiya’dan Linda Hedlund-Domenico Del Gıudice Keman-Gitar resitali, 6 Haziran’da İtalya’dan Diana Laura Noccheıero piyano resitali, 8 Haziran’da Fransa’dan Frederic Pelassy’nin solo gitar konseri yer alacak. Festival, 14 Haziran’da piyanist Rüya Taner ile perküsyon sanatçısı Dinçer Özer’in “Vurgulu Renkler” konseriyle sona erecek.

Tümü Bellapais Manastırı’nda yer alacak konserler saat 20.30’da başlayacak.

Festival kapsamında KTBKK Bandosu’nun 24 Mayıs’ta vereceği ilk konsere katılım davetiyeyle, 25 Mayıs’taki konser ise halka açık ve ücretsiz olacak.

1463553814.jpg

1463553816.jpg

1463553817.jpg

1463553815.jpg