“20 Kasım Nefret Cinayeti Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü” dolayısıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Unicorn LGBTQ Kulübü tarafından organize edilen ve Berk İnan tarafından sahnelenen "Ben Senin Bildiğin Erkeklerden Değilim" isimli tek kişilik performans 17 Kasım 2015 Salı günü, Aktivite Salonu'nda gerçekleşti.

"20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü" anısına düzenlenen etkinlikte trans erkek Berk İnan, sohbetine ikili cinsiyet sistemini açıklayarak başladı. Akabinde kendi benliğinin nasıl şekillendiğinden bahseden İnan, daha sonra ailesi, yakın çevresi ve toplumla yüzleşirken yaşadığı anıları seyirci ile paylaştı. İnan, hikayesini seyirciye anlatırken yeri geldi hüzünlü anlar yaşattı yeri geldi güldürdü. Cinsiyet değiştirme ameliyatı, hormon tedavisi ve yasal süreçten bahseden İnan, "www.transsicko.blogspot.com" adlı kişisel bloğundan detaylı bilgi edinmek isteyenler için de deneyimlerini paylaştığını belirtti. İnan, sohbetin sonuna doğru soru cevap şeklinde katılımcıların aşk hayatı, iş hayatı, din, yardım dernekleri ve askerlik gibi konulardaki sorularını cevapladı.

Öğrenci ve öğretim görevlilerinin yoğun ilgi gösterdiği, cinsiyet değiştiren insanların yaşadıkları zorluklar, toplum baskısı ve deneyimleri hakkında oldukça etkili ve bilgilendirici bir etkinlik oldu. Konuşmasını "Ben sizin bildiğiniz erkeklerden değilim, dünya bile dönüyorsa ben de dönerim." diyerek bitiren Berk İnan'a plaketi kulüp üyeleri tarafından takdim edildi.

img_4208-001.jpg

img_4315.jpg