Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç yapımcılarından Cenkay Keser , Hüseyin Bostan ve Berk Koç’un girişimleri ile Ünlü Yapımcı, Yönetmen ve Yazar Sami Dündar ve Rum Kesimi’nin ünlü TV ve Sinema Yapımcısı Michael Georgiades Ledra Palace’da bir araya geldiler.

KKTC’de çekilen ve başta Antalya Altın Portakal Film Festivali 50. Yıl onur ödülü olmak üzere uluslarası festivellerde 47 ödüle layık görülen Halam Geldi Filminin yapımcısı Sami Dündar, Yapımcı Michael Georgiades ile birlikte film yapmak üzere el sıkıştılar.

Beyaz Mendil ismindeki bu filmin amacı Ada halkını oluşturan Rum’larla Türk’lerin ortak acılarını en insani yönüyle anlatmak olacaktır. Her iki tarafın da çığlığı olmayı arzu eden filmin, en önemli hedeflerinden biri de her yıl A.B.D. de düzenlenen Yabancı Film Oscarları (Academy Award for Best Foreign Language Film)’nda yarışmaktır.

Hiç bir militarist ve etnik eleştiri ya da övgü içermeyen, yalnızca savaşın masum halklar üzerindeki acı sonuçlarını  ve izlerini sinema perdesine aktarmayı isteyen yapımcılar, tamamen evrensel bir dili temel alacaklarını ifade ettiler. Özellikle içinde bulunduğumuz yüzyılda iyice artan savaşların açtığı yaraları gerçek öykülerden yola çıkarak sinemalaştırmayı ve böylelikle belki de evrensel barış isteklerine önemli bir katı sağlayacaklarını düşünerek bu işe kalkıştıklarını söyleyen yapımcılar, barıştan yana olan herkesin bu girişime katkı sağlamasını arzu ettiklerini de önemle ifade ettiler.