Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’ nin Başbakan Yardımcılığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde, Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği ve sponsor kuruluşların katkılarıyla gerçekleştirilen “12. Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali”, “Bilkent’li Genç Virtüözler Konseri” ile devam ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilecek Bilkent’ li Genç Virtüözler Konseri’ nde  Ankara Bilkent Üniversitesi Konservatuvarı’ ndan ünlü keman Profesörü M. Turdiev’ in 7 – 17 yaş arası keman sınıfından 6 "özel yetenekli genç  kemancının" (Lidya Nil Güven, Gökçe Çatakoğlu,  Alpay Jan İnkilap, Deniz Şensoy, Ezgi Su Apaydın ve Kerem Tunçer) vereceği konser yer alacak ve Paganini, Tchaikovsky, Wieniavsky, Saint-Saens, Chausson, Massenet, Yseye nin virtüözite gerektiren keman eserleri seslendirilecek.

Bilkentli Genç Virtüözler Konseri yarın akşam saat 20.30’ da Bellapais Manastırı’nda, 31 Ekim Cuma akşamı ise saat 20.00’ de YDÜ AKKM’ de yapılacak. YDÜ konseri, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Bellapais Manastırı’ ndaki konserlerin biletleri 30 TL’den, Girne Deniz Plaza, Girne Deniz Shop, Dome Hotel, Bellapais Ticket Office, Bellapais Gardens, Kybele  ve konser  girişinden sağlanabilecek.