Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü tarafından organize edilen “Biz de Çocuktuk” temalı fotoğraf ve anı sergisi ile Gazeteci / Yazar Neşe Yaşın’ın konuk olarak davet edildiği, “Çocukluk…O Uzak Ülke” konulu söyleşi 29 Nisan 2016 Cuma günü, 11:30 – 13.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. “Biz de Çocuktuk” isimli sergi ile DAÜ personelinin çocukluk fotoğrafları ve anılarından bir seçki izleyicilerle buluşacak.

Söz konusu etkinlik ile geçmişin anılarından yola çıkarak, günümüzde çağdaş bir çocukluk bilinci oluşturmak ve çocukluğun önemine yönelik farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Çocukluk anıları bir öz yaşam öyküsünün en önemli bölümünü oluşturur. Bu etkinlikle çocuğu sevmenin ve çocuğa değer vermenin yanı sıra, çocuğun gelişimini desteklemeye yönelik toplumsal düzeyde çağdaş bir “çocukluk” bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

“Biz de Çocuktuk” temalı fotoğraf sergisi ve Gazeteci / Yazar Neşe Yaşın’ın “Çocukluk…O Uzak Ülke” konulu söyleşisi ile içinde bulunduğumuz coğrafya ve dünyada sadece çocukların varlığına ilişkin değil, “çocukluk” olgusunun korunup güçlendirilmesine ilişkin farkındalık oluşturmak da hedeflendi.