Eski Lefkoşa Uluslararası Havaalanı'nın kapatılmasının insani, duygusal ve nostaljik hikayesinin yer aldığı belgesel 9 Haziran 2016 Perşembe günü ara bölgede gösterime sunuldu. Sami Özuslu’nun yönettiği ‘Bölünmüş Başkent’in Hayalet Havaalanı’ belgeselinde, röportajlar, resimler ve birçok tarihi görüntü yer aldı.

Etkinlikte konuşan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros "Havaalanı bize adanın bölünmüşlüğünü, paramparça anılarımızı ve kayıp fırsatlarımızı sürekli hatırlatmaktadır. Umarım bu belgesel geçmişten kalan yaralarımızı artık sarıp, her iki Kıbrıs toplum için güvenli bir gelecek kurmamız konusunda bizi uyarır. Çözüm için mevcut fırsat penceresini bu kez kaçırmayalım” dedi.Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Kıbrıs Odası (KEBE) Başkanı Phidias Pilides ise konuşmasında, "...bu belgesel bize kökeni ne olursa olsun bu adanın insanlarının birlikte çalışarak gelecek kuşaklarımız için daha güvenli ve daha refah bir ülke kurmamız gerektiğini hatırlatmaktadır” vurgusunu yaptı. Etkinlikte belgesel yapımcısı Sami Özuslu da, belgeselin arkasındaki hikayeyi anlattı ve Ada’da her iki toplum için acı veren sonuçlar doğuran Bölünmüş Başkentin Hayalet Havalimanı hakkında seyirci ile fikir alışverişi ve interaktif tartışma ortamı oluşturdu.

‘Bölünmüş Başkentin  Hayalet Havaalanı’ özel gösterimi AB eşfinansmanlı “Leading by Example: Engagement of TC and GC Business Leaders in Dialogue, Cooperation and Reconciliation”projesi, Civil Society in Action IV Programme’ Avrupa Komisyonu altında düzenlenmiştir. Bu proje Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa yürütülmektedir.