Kanal SİM tarafından çekilen ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’ adlı belgeselin galası dün akşam Lefkoşa AKM’de yapıldı.

Etkinlikte belgeselin gala versiyonu İngilizce alt yazılı olarak gösterildi. Geceye Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, yabancı diplomatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede, toplamı 150 dakika olan ancak gala için 54 dakikalık özel bir gösterim hazırlanan belgesele katkıda bulunanlara ve sponsorlara teşekkür belgeleri de verildi.

Kanal Sim’den yapılan açıklamaya göre, belgeselde, Kıbrıs sorununun bir izdüşümü gibi bölünmüş başkentin hemen dibinde atıl durumda bekleyen Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nın tarihçesinin detaylarına belgeselde yer verildi.

Belgeselde önemli tarihi eşikler, belgeler ve dönemin tanıklarının anlatımıyla kayıtlara geçiriliyor. Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nın faaliyette olduğu dönemlerden video görüntüleri ve fotoğraflara yer verilen belgeselde, o dönemlerde yaşanan uçak kazalarına ilişkin görseller de yayınlanıyor.  ‘Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı’ belgeselinde, havaalanının bilinmeyen birçok yönü birinci ağızdan anlatıldı.

1428499476.jpg

ÖZUSLU: “KÜÇÜK BİR EKİPLE, BÜYÜK BİR İŞİ BAŞARDIK”

Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, gösterim sonrasında yaptığı konuşmada, “Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı” belgeselinin uzun bir çalışma sonucu ortaya çıktığını belirtti. “Kanal SİM ekibi olarak heyecan duyduk, proje geliştirdik, kolektif çalıştık ve ortaya böyle bir eser çıkardık” diyen Özuslu, Kıbrıs’ta araştırmaya ve belgelenmeye muhtaç yaşanmışlıklar ve değerler bulunduğunu vurguladı. 

Özuslu konuşmasının sonunda belgesele emek veren ekibi sahneye davet ederek, sayıca az kişiden oluşan bir ekip ile büyük bir işin başarıldığını kaydetti.

Bu arada belgeselin İngilizce alt yazılı gala versiyonunun, Cuma akşamı saat 20.30’da Kanal SİM’de yayınlanacağı da belirtildi.

1428499475.jpg