Kanal Sim yapımı “Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı” belgeseli Londra'da gösterildi.

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (TCCA) lokalinde cuma akşamı yer alan belgesel gösterimine çok sayıda Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum katıldı.

Kanal Sim’den yapılan açıklamaya göre, etkinlik, AB tarafından desteklenen Sivil Alan Projesi’nin katkılarıyla ve Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ev sahipliğinde yapıldı.

Gösterim öncesinde Kıbrıs Türk Toplum Merkezi adına kısa bir konuşma yapan Kıbrıslı Türk yazar ve şair Yaşar İsmailoğlu, Lefkoşa Uluslararası Havaalanı'nın kendisi dahil birçok insanda nostaljik yansımaları olduğunu belirterek, belgeselin önemine işaret etti. İsmailoğlu, gösterim sonrasında ise gözyaşlarına hakim olamadığını belirtti.

Gösterinin ardından izleyicilerin soru sormasına ve görüş dile getirmesine fırsat verildi.

1477831675.jpg

ÖZUSLU

Kanal Sim adına etkinlikte hazır bulunan belgeselin yönetmeni Sami Özuslu, 'Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı' belgeselinin Londra'daki Kıbrıslılara izletilmesini sağlayan Sivil Alan ve Kıbrıs Türk Toplum Merkezi'ne teşekkür etti.

Belgeselin yapım aşaması hakkındaki sorulara da yanıt veren Özuslu, Kıbrıs'ta tarihsel olayların birçok yönden ele alınmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Sivil Alan projesi çerçevesinde 'Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı' belgeseli Londra'nın ardından Kıbrıs'ta da farklı yerlerde gösterilecek.

Nisan 2015'te tamamlanan belgesel geçen yıl Avrupa Parlamentosu'nda da gösterilmişti.

'Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı' Kıbrıs Yayın Kurumu PIK'in (CyBC) hem 1'inci hem de 2'nci kanalında da Yunanca dublajlı olarak yayımlanmıştı. Belgesel 1974'ten beri kaşalı duran Lefkoşa Uluslararası Havaalanı'nın başına gelenleri tarihi, siyasi, ekonomik, nostaljik ve insani boyutlarıyla ele alıyor.