Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın ortak yapımı “Bozan” oratoryosu, 5 Nisan Salı gecesi 20.30 da, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Salonu’nda sunulacak.

Hayat yolunda sevda ve kavgaya dair “Bozan” oratoryosunu Yaşar Ersoy yönetti. Oratoryonun müziklerini Hüseyin Kırmızı ve Cahit Kutrafalı, orkestra şefliğini Oskay Hoca ve koordinatörlüğünü Can Sözer yaptı.

Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın 20 kişilik orkestrası tarafından icra edilen oratoryonun seslendirmesini ve yorumlamasını ise Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sanatçıları gerçekleştiriyor.

“Bozan” oratoryosunda, Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Luis Aragon, Orkun Bozkurt, W. Shakespeare, Serkan Uçar, Bertolt Brecht, Hasan Hüseyin, Fatva Tukan, Mahmut Anayasa, Feriha Altıok, Aliye Ummanel, Neriman Cahit, Faize Özdemirciler ve Fikret Demirağ’ın eserleri yer alıyor.

Ülkemizde bu boyut ve içerikte gerçekleşecek ve tek gece sunulacak  “Bozan” oratoryosuna giriş ücretsiz olup tüm halk davetlidir.

“Bozan” oratoryosunu izlemek isteyen seyirciler davetiyelerini mesai saatleri içerisinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan temin edebilir.  Daha geniş bilgi için22 78 782 numaralı telefon aranabilir.