Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın ortak yapımı “Bozan Oratoryosu”  Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Salonu’nda icra edildi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Hayat yolunda sevda ve kavgaya dair şiirlerin müzikler eşliğinde tiyatrocular tarafından yorumlandığı geceye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve Lefkoşa Belediye Meclis üyeleri katıldı.

SEVDAYA VE KAVGAYA DAİR ŞİİRLER HERKESİ DUYGULANDIRDI

Yaşar Ersoy’un yönettiği, Hüseyin Kırmızı ve Cahit Kutrafalı’nın müziklerini yaptığı, Oskay Hoca’nın şef olarak 20 kişilik Lefkoşa Belediye Orkestrası’nı yönettiği ve Can Sözer’in koordine ettiği “Bozan Oratoryosu” programında, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu oyuncuları Nazım Hikmet, Luis Aragon, Ahmed Arif, Orkun Bozkurt, William Shakespeare, Serkan Uçar, Bertolt Brecht, Mahmut Anayasa, FatvaTukan, Hasan Hüseyin, Feriha Altıok, Aliye Ummanel, Neriman Cahit, Faize Özdemirciler ve Fikret Demirağ’ın şiirlerini müzikler eşliğinde seslendirdi. Gecede, seyirciler de eserlere eşlik etti.

FİNAL ŞAİRLERLE BİRLİKTE YAPILDI

Yönetmen Yaşar Ersoy oratoryoda şiirleri okunan ve salonda bulunan şairler Neriman Cahit, Feriha Altıok,Faize Özdemirciler,Orkun Bozkurt,Mahmut Anayasa,Aliye Ummanel’i sahneye davet etti. Gecenin finalinde ise şairler eşliğinde Fikret Demirağ’ın şiiri seslendirildi.

Gecede geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren şair Fikret Demirağ’ı da anan Ersoy, şiirleri seslendirilen Nazım Hikmet, W.Shakerpeare, Bertolt Brecht’e ve tüm şairlere  de selam yolladı.

1459931604.jpg

KÖTÜ İŞLERİN KÖTÜ DÜZENİNİ BOZMAK İÇİN “BOZAN ORATORYOSU”

Ersoy oratoryonun adını neden “Bozan” koyduklarını ise “Şu yaşadığımız zamanlarda ülkemizde ve dünyada insana, insan onuruna,insanca yaşamaya,insan haklarına; eşitliğe, adalete, özgürlüğe, bağımsızlığa,  güvenli yaşamaya,barışa ters o kadar kötü işler yapılıyor ki... İşte bu kötü işlere ve bu düzene karşı, sanat,var olduğu günden bugüne mücadele verir... Bu kötü işlerin kötü düzenini bozmaya çalışır.” sözleriyle açıkladı.

ERSOY: “LBO VE LBT’NUN BU ANLAMLI İŞBİRLİĞİ KARŞISINDA ŞAPKAMI ÇIKARIYORUM”

Bu geceyi ortak olarak yaratan LBO ve LBT ekiplerine de çok teşekkür eden Ersoy “Böylesi bir anlamlı eseri güzel bir işbirliği içinde ortaya çıkaran orkestra ve tiyatronun ortak çalışması ve emeği karşısında şapkamı çıkarıyorum ve saygıyla önlerinde eğiliyorum” dedi.

1459931603.jpg

1459931602.jpg